eldiario.es

Menú

La Generalitat dóna suport a Colau en el tancament del CIE i reclama alternatives

L'Ajuntament de Barcelona considera que el CIE de la Zona Franca requereix una llicència i per això ha ordenat el cessament d'activitats

Interior considera que no necessita llicència i ha negat l'entrada als tècnics municipals

- PUBLICIDAD -
La Generalitat apoya a Colau en el cierre del CIE y reclama alternativas

La Generalitat recolza Colau en el tancament del CIE i reclama alternatives EFE

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha mostrat aquest dimarts el seu suport a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en la seva oposició al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca i ha defensat que el Govern hauria de plantejar "alternatives" a aquests centres.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, Munté ha defensat el tancament del CIE per tractar-se d'"una anomalia jurídica" i ha assenyalat els possibles "atemptats que es podien produir contra els drets fonamentals de les persones" en aquestes instal·lacions.

Ha assenyalat que existeix una resolució del Parlament de juliol de 2015 que denuncia aquests problemes, per la qual cosa ha incidit en la necessitat de construir "alternatives", ja que els interns "no són persones que hagin comès cap delicte".

Tècnics de l'Ajuntament de Barcelona van intentar aquest dilluns inspeccionar el CIE de Barcelona, per comprovar si està en funcionament però no els van permetre l'accés, per la qual cosa han estès acta.

L'Ajuntament de Barcelona considerava que el CIE de la Zona Franca requereix de llicència d'activitats i per això va ordenar-ne el cessament, no obstant això, per al seu titular, el Ministeri de l'Interior, aquest tipus de centres no requereix d'aquesta llicència, per la qual cosa la setmana passada el va reobrir després de realitzar diverses obres de millora.

Munté ha instat al Govern, que posseeix les competències sobre els CIE, a tancar aquests centres d'internament per a immigrants en situació irregular i a concedir-los un "caràcter excepcional, en cas que no funcionin altres opcions".

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha