Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Ajuntament va intentar que no se soŀlicités presó preventiva pel manter detingut

L'acusat després de l'enfrontament amb els agents de la Guàrdia Urbana

elDiario.es Catalunya

El venedor ambulant, S.M.D., està en presó preventiva des del passat divendres a la tarda per ordre del jutjat d'instrucció número 25 de Barcelona, tal i com havien demanat els advocats de la Guàrdia Urbana i la Fiscalia. La jutgessa va prendre la decisió basant-se en “la gravetat dels fets, la pena que podria imposar-se, el greu risc de fuga i l'alarma social” que, al seu parer, ha causat un vídeo editat de nou segons en què es veu el detingut fugir de la policia i posteriorment donar un cop amb un pal a un agent de la Guàrdia Urbana.

Segons ha informat aquest diumenge el diari El País, el regidor Jaume Asens, que abans de fer el salt a la política exercia com a advocat en diverses causes relacionades amb els Drets Humans, va telefonar als advocats del guàrdia urbà per donar el seu punt de vist sobre la petició de presó preventiva. Fonts municipals confirmen a Catalunya Plural els contactes i asseguren que des del consistori s'han interessat en tot moment per la situació del manter.

Així mateix, consideren desproporcionada la presó preventiva donada la situació del manter. Les mateixes fonts remarquen que respecten la decisió judicial i condemnen l'agressió. La fiscal va motivar la seva petició de preventiva en el “risc de fuga” malgrat que el detingut porta onze anys vivint a Barcelona.

L'advocat del detingut, Andrés García Berrio, va lamentar divendres passat després de conèixer la decisió que el jutjat li negués totes les mesures més proporcionals que havia plantejat, com la imposició d'una fiança o l'obligació de comparèixer diàriament als jutjats. També s'hi van oposar tant la Fiscalia com l'acusació particular, exercida per un despatx contractat per l'Ajuntament de Barcelona per la defensa de la Guàrdia Urbana, Molins & Silva.

S.M.D. va declarar davant la jutgessa instructora que abans dels fets recollits al vídeo de 9 segons en què es fonamenta l'acusació, havia estat agredit per agents de policia de paisà a la Barceloneta. En un comunicat, el Sindicat de Manters va assegurar que el dia de l'agressió, sis d'ells “van ser rebuts literalment a cops al sortir del metro” per part de policies.

Segons el parer dels manters, la Guàrdia Urbana “prepara el terreny per la mà dura i per convèncer l'opinió pública que una mica més de repressió és necessària”, mentre que determinats polítics “volen convertir-nos un cop més en el tema de l'estiu perquè els produeix més vots”.

Etiquetas
stats