Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El TSJC tramita 26 recursos a la moratòria hotelera i diversos demanen suspendre-la

L'alcaldessa Ada Colau durant un ple

EFE

Barcelona —

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebut fins ara 26 recursos de diferents constructores i empreses del sector de l'allotjament contra la moratòria d'allotjaments turístics acordada per l'Ajuntament de Barcelona, diversos dels quals demanen la suspensió del decret. Des que el mes de juliol passat l'Ajuntament governat per Ada Colau acordés suspendre la concessió de llicències d'allotjaments turístics, empreses vincules al sector immobiliari i de l'allotjament han interposat 26 recursos contenciosos administratius per demanar al TSJC que anul·li el decret municipal.

Diversos d'aquests recursos sol·liciten al TSJC que, de forma cautelar, acordi la suspensió de la moratòria mentre resol si anul·la el recurs, un procés que pot demorar-se encara diversos mesos. La majoria de recursos han estat presentats per empreses immobiliàries, com Núñez y Navarro, així com per societats o consultores vinculades al sector de l'allotjament i el turisme.

La constructora Núñez i Navarro ha presentat un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la moratòria a la concessió de llicències d'allotjaments turístics que va decretar el passat mes de juliol l'Ajuntament de Barcelona. El recurs, interposat el mes passat per la societat JOSEL, del grup immobiliari Núñez i Navarro, ha estat admès a tràmit per la sala tercera del contenciós-administratiu del TSJC, que així ho ha fet públic a través del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

En l'edicte publicat al DOGC, el TSJC cita a les persones que puguin resultar afectades pel decret recorregut o tinguin un interès “directe, professional o econòmic en l'assumpte” a que puguin personar-se en la causa oberta arran del recurs interposat per Núñez i Navarro.

El TSJC ha admès ja a tràmit la majoria de recursos presentats, però encara no ha decidit si suspèn la moratòria, atès que abans d'acordar-ho ha de donar trasllat a les parts -inclòs el consistori barceloní- perquè formulin les argumentacions que cregui oportunes sobre la petició plantejada.

De moment, la sala tercera contenciosaadministrativa del TSJC, que resoldrà els recursos, ha fet públic el seu decret d'admissió a tràmit per emplaçar a personar-se les persones que puguin resultar afectades per la moratòria o tinguin “interès directe, professional o econòmic” en l'assumpte.

L'Ajuntament de Barcelona ha assegurat avui que es pronunciarà sobre els recursos contra la moratòria a la concessió de llicències d'allotjaments turístics “quan acabi el termini per poder-los presentar”, que és de dos mesos encara que descomptat el mes d'agost perquè judicialment no es considera hàbil.

L'objectiu de la moratòria, segons el govern municipal, és obrir un procés de reflexió sobre el model turístic de la ciutat i aprovar el primer trimestre del 2016 una primera proposta del Pla Especial de Regulació d'Allotjaments Turístics.

L'Ajuntament de Barcelona va acordar el passat mes de juliol suspendre durant un any la concessió de llicències de tot tipus d'allotjament turístics, una moratòria que l'oposició –amb l'única excepció de la CUP– ha demanat que s'aixequi parcialment.

Etiquetas
stats