eldiario.es

Menú

Cinc centres amenaçats de desmantellament es manifesten al crit de "cap escola es tanca!"

Les escoles amenaçades de tancament progressiu per part de la Generalitat han portat aquest dissabte les seves reivindicacions al centre de Barcelona

Es tracta de Can Montllor (Terrassa), Sant Baldiri (Lliçà d'Amunt), El Castell (Tona), Gil Cristià (Selva del Camp) i Vilamagore (Sant Pere de Vilamajor)

Un grup d'interins s'ha desplaçat aquesta tarda fins la residència de la consellera Rigau a Sant Pere de Ribes per protestar contra les retallades

- PUBLICIDAD -
Las familias de los centros amenazados de cierre manifestándose por el centro de Barcelona. (@canmontllor)

Les famílies dels centres afectats es manifesten pel centre de Barcelona. (@canmontllor)

El polèmic contingut de la llei Wert no ha alterat l'agenda reivindicativa de les escoles que han de tancar les seves portes progressivament a partir de l'any vinent. Agrupades a l'entorn de la recentment constituïda plataforma 'Cap escola es tanca', un total de cinc d'aquests centres afectats s'han desplaçat fins al centre de Barcelona per demanar a la Generalitat, una vegada més, que reconsideri la seva decisió de desmantellar-los.

Mares, pares, alumnes i mestres han protestat al matí a la plaça Catalunya, i a la tarda s'han traslladat fins a la plaça Sant Jaume, en el que ha estat tota una jornada reivindicativa. Es tracta dels centres Sant Baldiri, de Lliçà d'Amunt; Gil Cristià i Arbós, de la Selva del Camp; Vilamagore, de Sant Pere de Vilamajor; El Castell, de Tona, i Can Montllor, de Terrassa. Aquest últim és l'únic que ja no obrirà a partir del setembre. Pel que fa a la resta, per ordre del departament no han obert places a P-3, de manera que aniran tancan cursos en els propers anys.

La majoria responien al perfil d'escoles construïdes en els darrers anys i amb projectes pedagògics innovadors, però les suposades raons demogràfiques esgrimides pel departament d'Ensenyament han tingut més pes. Unes raons que, segons les famílies afectades, tenen més a veure amb qüestions econòmiques.

Les famílies han escenificat la seva indignació carregant taüts de cartró, amb les característiques samarretes grogues. Aquesta és la seva darrera protesta, però porten exactament tres mesos reclamant solucions a les portes dels centres, dels Ajuntaments, del departament d'Ensenyament i del Parlament de Catalunya.

Segon escrache a casa la consellera Rigau

Un grup de docents interins s'ha desplaçat aquest dissabte fins la residència de la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, per reclamar un canvi en la política de retallades que el Govern està duent a terme des de fa més de dos anys. La vintena de mestres que hi han participat han intentat parlar amb la consellera sense èxit, i s'han dedicat a enganxar cartells per la zona i a cridar proclames com "Rigau, divina, treballa d'interina".

El col·lectiu d'interins és un dels més perjudicats pels ajustos pressupostaris. Molts d'ells han hagut de veure com se'ls retallava el sou un 15%, i d'altres han acabat passant a la bossa de substituts.

Aquesta és la segona vegada que les protestes per les retallades, seguint el patró dels 'escraches' popularitzats per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), arriben a casa de Rigau. Fa unes setmanes van ser les famílies de l'escola Can Montllor les que es van desplaçar fins a Ribes de Freser.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha