Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Els nous homes al capdavant de la sanitat catalana

Hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Blanca Blay

Fa uns dies dèiem en aquest diari, en un article on explicàvem qui és el nou conseller de Salut, que caldria esperar per saber si Toni Comín mantindria l’entorn de confiança creat per Boi Ruiz o, per contra, decidiria canviar els directors de l’Institut Català de la Salut (ICS), Pere Soley, el del Servei Català de la Salut, Josep Maria Padrosa, o el de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries (AQUAS), Josep Maria Argimon, aquest últim ferm defensor del VISC+, el polèmic projecte del Big Data sanitari.

De moment es coneixen dos noms nous i tots dos són homes. Per una banda, David Elvira es convertiria en el nou director del Servei Català de la Salut, tal com s'ha oficialitzat aquest dimarts. Per l'altra, Albert Serra és des de dijous passat -dia en què Boi Ruiz va traspassar la cartera a Comín- el nou secretari general de Salut, una posició que fins ara ocupava Roser Fernández. Fernández ha estat un dels càrrecs de confiança de Boi Ruiz fins i tot abans d’entrar al govern, quan Ruiz era president de la patronal Unió Catalana d’Hospitals i ella n’era la directora general.

Albert Serra, nou secretari general de Salut

Qui és el nou secretari de Salut, el número dos del conseller, és Albert Serra (Barcelona, 1950), tal com publicava el DOGC dijous passat. Serra, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, ha estat vinculat principalment al sector públic i no lucratiu. Va ser gerent del Sector de Serveis a les persones de l’Ajuntament de Barcelona entre 1991 i 1999, durant les alcaldies socialistes de Pasqual Maragall i Joan Clos.

Anteriorment va ser gerent de l’Institut d’Estudis Metropolitans de Barcelona i president executiu del Centre per al Desenvolupament de l’Economia Social i gerent del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya, entre d’altres. També ha exercit càrrecs en empreses. Actualment és director de l’Institut de Governança i Direcció Pública d’ESADE, escola de negocis on Toni Comín ha exercit de professor adjunt. Segons el perfil publicat al web d’ESADE, Serra és director de Bora Kasi SA, Consultors en Gestió Pública.

David Elvira, nou director del CatSalut

No és la primera vegada que David Elvira (Barcelona, 1974) trepitja el Departament de Salut. Elvira, que és llicenciat en Economia i Empresa per la UPF, és membre del Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari i va ser durant els anys 2009-2010, amb el segon govern Tripartit, director general de Recursos Sanitaris i en els anys anteriors va exercir responsabilitats en la coordinació dels Sistemes d’Informació del departament. També destaca el seu paper en activitats de recerca en l’àmbit de l’avaluació econòmica de serveis sanitaris, tasca que ha fet tant a l’Institut Municipal d’Investigacions Mèdiques de Barcelona com a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

En un article publicat al diari Ara, Elvira escrivia fa uns mesos “Avui el sistema sanitari és una estructura d’estat bastant consolidada que ha suportat relativament bé la pitjor crisi social i econòmica des de la restauració democràtica. Tot i això, es fa imprescindible i urgent recuperar el grau d’inversions i despesa públiques per càpita, reduir les llistes d’espera (especialment les diagnòstiques) i recuperar les condicions laborals dels nostres professionals (autèntics artífexs de l’èxit del sistema)”.

La seva experiència professional, però, també passa pel món privat. De fet, des del 2011 és director regional de Relacions Corporatives per Sanofi Iberia, del grup Sanofi, un dels majors grups farmacèutics. També ha estat consultor en àrees com la gestió i la planificació sanitàries i l’avaluació econòmica de fàrmacs i serveis sanitaris.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats