eldiario.es

Menú

La fiscal acusa d'homicidi vuit Mossos per la mort del cas Raval

Veu desproporcionat el nombre d'agents i la quantitat de cops empleats per reduir a Juan Andrés Benitez

"Posats de comú acord i amb unitat de propòsit delictiu van col\·locar la víctima en una clara situació de risc i perill", afirma en el seu escrit

- PUBLICIDAD -
El fiscal ve homicidio en el empresario del Raval, pero no descarta imprudencia

Els Mossos imputats en el cas Raval

La fiscal del cas Raval, Elena Contreras, ha atribuït un delicte d'homicidi a vuit dels mossos imputats per la mort de l'empresari Juan Andrés Benítez en ser detingut, tot i que ha deixat la porta oberta per poder acabar qualificant els fets d'assassinat, han informat fonts judicials.

La fiscal ha considerat que els vuit mossos d'Esquadra imputats per la mort de l'empresari del Gaixample Juan Andrés Benítez van exposar la víctima "a una situació de perill innecessària que podia comprometre la seva vida" i sabent que no tenia escapatòria.

En l'escrit presentat aquest divendres davant del Jutjat d'Instrucció 20 de Barcelona durant la vista per concretar les imputacions dels agents, la fiscal ha considerat que podria tractar-se d'un delicte contra la vida; la seva "determinació dolosa o imprudent dependrà del resultat de les diligències".

Contreras veu indicis que els Mossos encara sense tenir intenció directa de causar la mort de Benítez, "posats de comú acord i amb unitat de propòsit delictiu van col·locar la víctima en una clara situació de risc i perill que podria desembocar en la seva mort" sense que pogués escapar-se.

L'altra opció que estudia el Ministeri Públic és la que, també posats de comú acord, "la seva pretensió era únicament la de lesionar contravenint, en fer-ho, tant les normes i regles mínimes de cura que assumirien per un ciutadà mitjà, com els seus deures professionals".

La fiscal veu desproporcionat el nombre d'agents emprats en la nit del 5 d'octubre per reduir a Benítez, la quantitat de cops que li van proferir perquè se'ls van donar quan ja estava estirat a terra, i també la "sens dubte excessiva" durada de la contenció.

També apunta que, tot i que una ambulància estava present al carrer Aurora des del moment que en què van arribar els Mossos, els agents no van requerir la seva intervenció fins que Benítez va quedar inconscient.

En tot cas, la fiscal ha afegit que els vuit agents en la seva actuació van menyscabar "la dignitat que com a persona tenia el senyor Juan Andrés Benítez".

Obstrucció a la Justícia

Pel que fa als altres dos agents imputats en la causa -en aquest cas per netejar amb aigua les restes de sang de Benítez i per permetre l'esborrat d'una fotos dels fets-, la fiscal sosté que "van obstaculitzar de manera intencionada el bon fi de la investigació".

Per tot això, la Fiscalia ha demanat diverses diligències més, com sol·licitar als metges forenses que han fet l'autòpsia que aclareixin quins factors van donar la causa de mort de l'empresari.

En una compareixença convocada per la jutge que investiga el cas perquè les parts concretessin l'actuació de cada un dels deu agents, la fiscal ha atribuït a vuit agents un delicte d'homicidi dolós, mentre que l'acusació particular ha acusat a nou mossos d'homicidi dolós/assassinat i les defenses han reclamat el sobreseïment.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha