eldiario.es

Menú

Un nou informe atribuït al Cesicat mostra el seguiment a un grup de música reivindicatiu

La investigació sobre el grup Jamància està motivada per un tweet relacionat amb La Caixa i relaciona el grup amb organitzacions juvenils.

- PUBLICIDAD -
Fragmento de un informe atribuido al Cesicat sobre el grupo Jamància

Fragment de l'informe sobre el grup Jamància

Segueixen apareixent en comptagotes filtracions de documents atribuïts al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) en els quals es monitoritza activitat d'activistes en xarxes socials. Mentre els documents fins ara se centraven en usuaris rellevants a Twitter, l'últim informe de sis pàgines està dedicat al grup de rapcore Jamància, amb poc més de cent seguidors a la xarxa social. A la seva pàgina, el grup de joves es defineix així: "Som i serem un grup reivindicatiu, explícit i directe".

L'informe, que inclou els números de telèfon i les pàgines personals a Facebook de membres del grup, apunta a "possibles relacions" amb les organitzacions juvenils JERC (les joventuts d'Esquerra), CAJEI (ara Arran) i la Plataforma de Joves de Gràcia. La base per establir aquestes relacions són cartells de concerts organitzats per aquests col·lectius en els quals ha tocat el grup.

Imagen incluida en el informe sobre el grupo Jamància atribuido al Cesicat

Imatge del grup que s'inclou a l'informe

La investigació està motivada per tweets identificats "durant l'operatiu 12M-15M" que, segons recull el text, "parlen de possibles atemptats dirigits a l'edifici de La Caixa". El missatge que motiva l'informe diu "Maria Cristina, arribem a les dos torres de LaCaixa, deixem el paquet, marxem lluny, esperem uns minuts i BUUUUUM :P".

Els membres del grup, que expliquen que la formació ja s'ha dissolt, aclareixen que el missatge no es tractava d'un missatge "seriós", sinó que feia al·lusió a cançons del grup i a l'aniversari del moviment 15-M. Tot i estar al corrent del cas Cesicat, desconeixien l'última filtració on apareixien les seves dades personals. Els joves remarquen, a més a més, que eren menors d'edat quan es va fer aquest informe.


- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha