Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Carme Forcadell acudeix a declarar davant del jutge acompanyada per centenars d'electes sobiranistes

Centenars de càrrecs electes acompanyen Forcadell a declarar.

Arturo Puente

Els escassos 800 metres que separen les portes del Parlament dels del Palau de Justícia de Barcelona, seu del TSJC, han estat testimonis aquest divendres del passeig de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, acompanyada de centenars de càrrecs electes sobiranistes, per declarar davant del TSJC com investigada per un delicte de desobediència en el desenvolupament de les seves funcions.

Com ja va passar en el període de compareixences de l'expresident Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau, centenars de persones s'han amuntegat al passeig Lluís Companys en suport de Forcadell, presidenta del Parlament i una de les figures més icòniques de l'independentisme civil.

Passades les 8:45, la presidenta ha sortit del Parlament acompanyada per la majoria dels membres del Govern, l'expresident Mas, representants dels partits sobiranistes, els líders de les entitats i quatre desenes d'alcaldes convocats per l'Associació de Municipis per la Independència. Vint minuts després, ja a les mateixes portes del TSJC, la comitiva ha parat després d'unes lletres gegants amb la paraula “Democràcia” i, després d'escoltar l'himne nacional de Catalunya, la presidenta del Parlament ha creuat la porta dels jutjats.

Forcadell s'enfronta aquest divendres a una investigació pels delictes de desobediència i prevaricació, que la Fiscalia li imputa per haver permès el debat i votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, introduït en l'ordre del dia del ple del 27 de juliol passat.

El ministeri fiscal considera que la presidenta va desobeir el Constitucional, amb “total menyspreu a la Constitució de 1978”, que havia suspès la declaració independentista del 9 de novembre i ja havia advertit a la Mesa parlamentària que no podia actuar sobre la base del text suspès.

La presidenta del Parlament té intenció de contestar totes les preguntes de les parts, segons ha transcendit de fonts de la seva defensa. L'independentisme, que considera que el judici està anant especialment ràpid, prepara ja l'escenari per si Forcadell acaba inhabilitada. Els partits s'han mostrat partidaris que fins i tot amb una sentència condemnatòria, la líder independentista torni a ser votada com a presidenta del Parlament i continuï en el seu càrrec, el que suposaria entrar en oberta desobediència respecte a la justícia.

Aquest dijous a la nit la presidenta del Parlament va rebre el suport en ple de tot el sobiranisme en diferents actes arreu del país. A Barcelona els principals líders partidaris del referèndum van participar en una concentració en què l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va llegir un manifest de suport a Forcadell i contra la “judicialització” de la política.

stats