eldiario.es

Menú

El Constitucional permet per unanimitat al Parlament debatre la moció d'independència

Els magistrats han considerat que suspendre el Ple constituiria "un control de constitucionalitat sobre una resolució que no s'ha adoptat i el contingut de la qual es desconeix"

- PUBLICIDAD -
Iceta (PSC), Arrimadas (Cs) y Albiol (PP) presentan sus recursos ante el constitucional

Iceta (PSC), Arrimadas (Cs) i Albiol (PP) presenten els seus recursos al TC Partido Popular

El ple del Tribunal Constitucional ha rebutjat per unanimitat que se suspengui cautelarment la tramitació de la moció independentista de Junts pel Sí i la CUP al Parlament català, ja que això constituiria "un control de constitucionalitat sobre una resolució que no s'ha adoptat i el contingut de la qual es desconeix".

Els onze magistrats reunits avui en ple han acordat durant el matí admetre a tràmit els recursos d'empara del PP, PSC i Ciutadans per la vulneració del seu dret fonamental a la participació política a la cambra autonòmica.

A la tarda, els magistrats s'han tornat a reunir per discutir la suspensió demanada pel PP i Ciutadans de la Junta de Portaveus demanada prevista demà al Parlament, en què es convocarà el ple en el qual es votarà la moció independentista, i han rebutjat aquesta mesura cautelar.

El PPC, el PSC i Ciutadans van demanar ahir empara parlamentària davant el TC ahir en tres recursos que denuncien la vulneració del seu dret fonamental a la participació política, recursos que han estat admesos a tràmit.

En la seva resolució de l'admissió a tràmit -adoptada per unanimitat-, el TC apreciava que els recursos plantegen qüestions sobre les quals no hi ha doctrina d'aquest tribunal i afegeix que "l'assumpte transcendeix del cas concret, en suscitar una qüestió jurídica de rellevant repercussió social, amb conseqüències polítiques generals".

A més, el ple ha acordat també dirigir-se al Parlament de Catalunya perquè, en un termini que no excedeixi de 10 dies, "remeti certificació o fotocòpia adverada de les actuacions parlamentàries corresponents als acords impugnats" i perquè pugui personar-se en el procediment.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha