Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ICV-EUiA vol incloure Colau a la confluència amb Podemos per les generals

Joan Herrera intervé a la seu nacional d'ICV / JORDI MOLINA

Jordi Molina

ICV-EUiA ha reiterat aquest divendres l'aposta per la confluència amb Podemos de cara a les eleccions generals del 20 de desembre, però ha insistit en la necessitat d'obrir-la a nous actors. Entre ells, Barcelona en Comú, que aquesta tarda decideix la seva posició de cara les generals. Els mals resultats de Catalunya Sí que es Pot a les autonòmiques i, per altra banda, els bons resultats de Barcelona en Comú a les municipals, evidencien la necessitat de sumar més actors al front d'esquerres que s'està bastint de cara la batalla electoral del 20-D.

“”Estem convençuts que a Barcelona en Comú valorarà aquesta possibilitat perquè la suma de nous actors i noves complicitats només pot ser positiva per la confluència“, ha dit la coordinadora general dels ecosocialistes, Dolors Camats, que entén que el mes de juliol, amb l'acord amb Podemos, ICV-EUiA va posar ”una base política que ha de crèixer“. Sobre el nom de la llista i el posterior grup parlamentari al Congrés dels Diputats, ICV admet que haurà de reflectir els dos actors: D'una banda a Podemos i, de l'altra, l'element de confluènmcia. I, sobretot, insisteix en què serà un ”bloc d'obediència catalana, contra les retallades i que no vol a Mas president“.

En la roda de premsa celebrada aquest matí a la seu nacional d'ICV, Camats, també ha insistit en què ha de ser una persona independent qui encapça-li la llista. Un nom del que no ha trascendit, encara, cap detall i que es decidirà en les properes setmanes. “Sigui qui sigui l'escollirem nosaltres, ningú ens dirà quins han de ser els nostres candidats”, ha explicat l'ecosocialista. Per la seva part, Joan Herrera, no ha volgut aclarir quin serà la seva posició en la llista.

Més dubtes hi ha en l'òrbita d'EUiA, que sotmetrà l'acord amb Podemos a la militància els dies 30 i 31 d'octubre en el seu Consell Nacional. “Escollirem els candidats a la llista de confluència i sotmetrem a referèndum l'acord”, ha explicat el coordinador Joan Josep Nuet. “La decisió, sigui quina sigui, serà encertada”, ha dit Nuet, que espera que la miltància aprovi l'entesa amb Iglesias malgrat que, aquest, de moment, no s'hagi posat d'acord amb el líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón.

Comiat a Jordi Miralles

Els ecosocialistes han avançat la seva compareixença en motiu del comiat a l'ex coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, desaparegut aquet dimecres després d'una llarga malaltia. “Estem segurs que si estigués entre nosaltres ens donaria suport a totes i cadascuna de les paraules que hem dit avui”, ha afirmat Nuet.

Etiquetas
stats