Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

ICV critica Oriol Junqueras per “vantar-se d'aplicar polítiques neoliberals”

La coordinadora general d'ICV, Marta Ribas

elDiario.es Catalunya

La coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, ha carregat aquest dissabte contra el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, per “vantar-se d'aplicar polítiques neoliberals”. Ribas s'ha referit a la presència de Junqueras aquest cap de setmana a la trobada empresarial de S'Agaró, on el vicepresident ha destacat la reducció del dèficit de la Generalitat i la millora del balanç d'operacions no financeres. Per l'ecosocialista, les paraules de Junqueras “abans també les deia Mas-Colell”.

Ribas ha fet aquestes declaracions en la clausura de les jornades del partit 'Ecosocialisme o barbàrie', en què ha cridat a “reactualitzar” l'ecosocialsme per “donar respostes” al malestar ciutadà amb el model de representativitat de la democràcia i la desconfiança respecte les institucions.

Segons el parer de Ribas, aquestes respostes no les donarà ni la socialdemocràcia que ha incorporat certes “idees neoliberals” ni l'“anticapitalisme de pancarta”. Així mateix, Ribas ha cridat a crear “relat i aliances” al costat de sindicats i organitzacions socials, i també a nivell europeu.

Per commemorar els 20 anys de la decisió d'ICV de declarar-se ecosocialista, el partit ha organitzat aquest divendres i dissabte una jornada on, sota el nom de 'Ecosocialisme o barbàrie', s'ha debatut sobre l'Estat del Benestar i la resposta econòmica que cal donar a reptes globals, com el canvi climàtic. A més de Ribas, han participat en les jornades el portaveu de la formació, Ernest Urtasun; el diputat al Congrés Josep Vendrell; l'exlíder ecosocialista Joan Herrera; i les tinents d'alcaldes a l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz i Janet Sanz, entre d'altres.

Etiquetas
stats