Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Las negociaciones entre Israel y Hamás llegan a un punto decisivo
ANÁLISIS | El cierre de filas con Israel lleva a EEUU a limitar las libertades
OPINIÓN | 'Todo salió mal', por Enric González

El Suprem confirma la suspensió de tres anys pel jutge Santi Vidal

Santi Vidal és a dia d'avui senador per ERC

elDiario.es Catalunya

El Tribunal Suprem ha confirmat la suspensió de 3 anys al jutge de l'Audiència Provincial de Barcelona Santiago Vidal per, entre altres motius, participar en la redacció d'una futura Constitució de Catalunya. L'Alt Tribunal confirma així la sanció que va imposar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el 2015 i converteix Vidal en el primer jutge apartat de la carrera per faltes relacionades amb la seva militància política.

El Suprem considera Vidal com a autor d'una falta molt greu consistent en la “ignorància inexcusable en el compliment dels deures judicials”. La sala tercera de l'Alt Tribunal ha acordat per 21 vots a 11 desestimar el recurs interposat per Vidal contra la decisió del CGPJ. La sentència es coneixerà en els pròxims dies. Els magistrats que s'han quedat en minoria emetran un vot particular perquè consideren que s'havia d'estimar el recurs de Vidal

La proposta d'expulsió va córrer a càrrec del Promotor de l'Acció disciplinària, una figura creada amb la remodelació del CGPJ que actua com una mena de policia i fiscal per als jutges. A dia d'avui Santiago Vidal és senador per ERC.

Etiquetas
stats