Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El TSJC suspèn la declaració com a imputat de Germà Gordó per l'ingrés del seu advocat en un centre mèdic

Germà Godó, al Parlament

Oriol Solé Altimira

L'exconseller de Justícia de la Generalitat Germà Gordó no haurà de declarar aquest dilluns com a imputat pel 3% davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSCJ), tal i com estava previst. El magistrat instructor, Carlos Ramos, ha acordat suspendre la declaració ja que l'advocat de Gordó, el penalista Cristóbal Martell, “es troba ingressat en un centre mèdic”.

A l'estar ingressat, Martell no pot prestar la seva assistència professional a Gordó dilluns, de manera que el magistrat ha procedit a suspendre la declaració de l'ara diputat no adscrit, que la Fiscalia considera “l'aconseguidor” del 3%. No hi ha data per a la nova citació.

En una providència, el magistrat també ha acordat suspendre la declaració com a testimoni de l'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Andreu Viloca, que sí que està imputat en el jutjat del Vendrell que investiga si el partit va cobrar comissions a canvi d'adjudicar obra pública. Entén el jutge que Viloca va ser citat per contrastar les dades que pogués donar Gordó, per la qual cosa no té sentit citar l'extresorer si s'ha suspès la declaració de l'exconseller.

Aquest dijous, per ordre del jutge, la Guàrdia Civil va requerir a la Generalitat i al Parlament l'agenda i el correu electrònic de Gordó, encara que de la primera petició només es va obtenir una relació dels actes protocol·laris i públics als quals va assistir l'exconseller i exsecretari del Govern. Gordó no va deixar rastre a la Generalitat de la seva agenda privada ni de les trobades que empresaris del 3% van assegurar haver mantingut amb ell en què, presumptament, van pactar mossegades.

Etiquetas
stats