Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una jutgessa ordena escorcollar dos domicilis per investigar el 'hackeig' a un sindicat de Mossos d'Esquadra

Captura de pantalla del compte de twitter 'hackejat' del SME

Oriol Solé Altimira

El jutjat d'instrucció 33 de Barcelona ha ordenat l'escorcoll i el decomís de material informàtic en dos domicilis per investigar l'atac informàtic que va patir el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) el passat mes de maig.

Els 'hackers' van difondre dades personals de 5.000 agents i exagents de la policia catalana (noms, cognoms, números de telèfon i comptes bancaris). A més, es van fer amb el control del compte de Twitter del sindicat, des d'on van enviar tuits cridant a una vaga de policies i van emetre un fals comunicat anunciant la “refundació” del SME en un “Sindicat de Mossos d'Esquadra pels Drets Humans”.

La titular del jutjat d'instrucció 33 de Barcelona, Elisabet Castelló, no ha tingut a bé facilitar informació sobre el cas. Aquest diari, però, ha tingut accés a l'acte, datat el passat 26 de gener, en el qual la magistrada ordena als Mossos d'Esquadra i a la Policia Nacional registrar aquest dimarts un domicili a Barcelona i un altre a Salamanca. Les diligències ordenades s'emmarquen en la investigació d'un presumpte delicte de descobriment i revelació de secrets. Fonts pròximes a la investigació han informat que han estat detinguts un home i una dona a Barcelona, al barri de Sants.

La magistrada ordena a la policia “decomissar equips i suports informàtics” relacionats amb els fets investigats “a fi de recollir proves i indicis”. Així mateix, autoritza els agents a analitzar els equips informàtics, telèfons mòbils i altres suports digitals, missatges i documents dels domicilis, així com el contingut dels discos durs i els continguts en el núvol.

Després de l'atac informàtic, el conseller d'Interior, Jordi Jané, va anunciar que la Unitat de Delictes informàtics dels Mossos s'havia posat en contacte amb el SME per investigar el “greu atac” que, segons el parer del conseller, “compromet la privacitat de els agents, no les seves investigacions”.

Fonts pròximes al cas han explicat a aquest diari que la policia ha mantingut emmanillat durant el registre del seu domicili de Salamanca a l'home amo dels ordinadors sense llegir-li els seus drets, i que un cop acabat l'han portat a comissaria, d'on ja ha sortit. Segons aquestes mateixes fonts, els agents s'han endut dos ordinadors i un mòbil.

Així mateix, aquestes mateixes fonts han negat qualsevol participació del detingut en l'atac informàtic i han considerat que la policia el fa servir com a “cap de turc”. En aquest sentit, han explicat que la participació del detingut amb el cas es limita a “fer un tuit” sobre l'atac informàtic un cop ja s'havia produït.

Etiquetas
stats