eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

CATALUNYA

'Hackegen' un sindicat de Mossos d'Esquadra i filtren dades de milers d'agents

La conselleria d'Interior investiga l'atac informàtic al Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME)

- PUBLICIDAD -
Captura de pantalla de la cuenta de twitter 'hackeada' del SME

Captura de pantalla del twitter 'hackejat' del SME

El Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME) ha patit un atac informàtic la nit d'aquest dimarts. Els 'hackers' han difós dades personals de 5.000 agents i exagents de la policia catalana (noms, cognoms, números de telèfon i comptes bancaris). A més, es van fer amb el control del compte de Twitter del sindicat, des d'on van enviar tuits cridant a una vaga de policies i van emetre un fals comunicat anunciant la "refundació" del SME en un "Sindicat de Mossos d'Esquadra per als Drets Humans".

"Estem cansats de servir els poderosos i lluitar contra el poble", diu un dels tuits encara visibles en el matí d'aquest dimecres. En el fals comunicat es criticaven casos com el d'Ester Quintana, la dona que va perdre un ull per culpa d'una bala de goma; o el de Juan Andrés Benítez, el veí del Raval mort per la reducció de sis agents dels Mossos que han estat condemnats per homicidi imprudent. "Hem decidit deixar de fer la feina bruta com a soldats rasos del capitalisme", afegia.

En declaracions a Rac1, el conseller d'Interior, Jordi Jané, ha anunciat que la Unitat de Delictes informàtics s'ha posat en contacte amb el SME per investigar el "greu atac" que, segons el parer del conseller, "compromet la privacitat dels agents, no les seves investigacions ".

Encara en el matí d'aquest dimecres a la  foto del perfil de Twitter de l'SME apareix el lema "pels Drets Humans", mentre que en el compte també es pot veure un fotomuntatge amb fotos de la reducció de Benítez, d'Ester Quintana o del cas Ciutat Morta.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha