Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

10 missatges de Xavier Trias en xarxes socials al caire de la il·legalitat

El alcalde Xavier Trias en las obras del Mercat del Ninot / @xaviertrias

Arturo Puente

Barcelona —

“Des de la convocatòria de les eleccions i fins a la celebració de les mateixes, queda prohibit qualsevol acte organitzat o finançat, directament o indirectament, pels poders públics que contingui al·lusions a les realitzacions o als èxits obtinguts, o que utilitzi imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades en les seves pròpies campanyes per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions.”

L'article 50.2 de la llei electoral no deixa dubte: no estan permeses les inauguracions ni actes promocionals en campanya o precampanya. Malgrat això, la frontera entre propaganda, promoció i informació institucional pot ser difusa, i alguns ajuntaments utilitzen aquesta ambivalència per fer coses que reforcin la imatge del seu equip de govern abans de les eleccions.

És el cas de l'Ajuntament de Barcelona, amb Xavier Trias al capdavant. Des del 30 de març passat, data en què es van convocar les eleccions municipals fins aquest dijous, l'alcalde de la capital catalana ha publicat almenys 10 missatges que, a ulls de la candidatura Capgirem Barcelona, podrien ser contraris al mandat de la LOREG. Els fets van ser denunciats aquest dijous per la llista de la CUP, denúncia a la que posteriorment es van sumar PSC i PP.

1- Anunci de nous espais per a gossos

Només un dia després de la convocatòria d'eleccions, el 31 de març, els perfils de Xavier Trias a Twitter i Facebook publiquen un missatge informant que ha llançat un projecte per crear fins a 104 espais d'oci per a gossos repartits per la ciutat.

2- Inauguració d'instal·lacions al Turó de la Rovira

Aquell mateix dia i pel mateix canal, l'alcalde anuncia la inauguració de nous accessos a les bateries antiaèries del Turó de la Rovira, una zona que és patrimoni històric de la ciutat. En aquell post de Facebook l'alcalde recorda que durant la legislatura “s'han invertit 14 milions d'euros” a la zona, el que al seu judici s'ha fet “prioritzant la qualitat de vida dels veïns”.

3- Vídeo de Barcelona Activa

El 3 d'abril, el perfil de Facebook de Trias publica un vídeo en què l'ajuntament fa balanç de les polítiques actives d'ocupació dutes a terme per l'equip de govern a través de Barcelona Activa. Al vídeo expliquen, sobre el fons d'una imatge del mateix alcalde, que el consistori ha augmentat la inversió en aquesta àrea un 75% respecte a la legislatura anterior.

En aquest vídeo us expliquem què estem fent, des de l'Ajuntament, per tal de fomentar l'ocupació, la inserció laboral i l'ajuda a aquells qui més dificultats tenen per trobar feina:

Posted by Xavier Trias on Jueves, 2 de abril de 2015

4- Skatepark de Via Favència

“Ja podeu gaudir del nou skatepark de Via Favència!”, anunciava amb goig l'alcalde el dia 3 d'abril en un post de Facebook. En ell explicava que l'espai era el tercer d'aquestes característiques dut a terme pel seu equip, donant “resposta a les demandes sorgides dels col·lectius esportius”.

Ja podeu gaudir del nou "Skate Park" de Via Favència! L’actuació ha remodelat l’espai ja existent, per convertir-lo en...

Posted by Xavier Trias on Viernes, 3 de abril de 2015

5- Nous equipaments al barri d'El Farró-Putxet

De nou, l'alcalde va tornar a anunciar l'endemà un gran projecte per al barri d'El Farró-Putxet, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, que inclourà “un centre cívic, centre per a gent gran, espai per a joves, ludoteca i espais polivalents”. Després d'explicar tots els detalls del projecte, Trias destaca que la decisió de la remodelació de la Vil·la Urània ha estat acordada amb veïns i entitats veïnals.

Vil·la Urània serà, ben aviat, el primer pol d’equipaments municipals del barri d’El Farró-El Putxet, i acollirà un...

Posted by Xavier Trias on Sábado, 4 de abril de 2015

6- Rehabilitació de Can Mantega

L'alcalde anuncia cada dia un projecte per a la pròxima legislatura. El 5 d'abril li toca al barri de Sants i els jardins de Can Mantega, una remodelació que anuncia mitjançant Twitter. L'alcalde adjunta imatges dels plànols i la localització de la zona.

7- Visita a Cotxeres Borbó

El 6 d'abril l'alcalde va a l'espai que abans ocupaven unes cotxeres i que el seu ajuntament ha convertit en zona verda, a Nou Barris. En les antigues Cotxeres Borbó, Trias es fa fotos junt amb els veïns que el seu equip no triga a penjar en el perfil oficial de Facebook, recordant que l'actual estat de la zona és una promesa complerta de l'alcalde.

Posted by Xavier Trias on Lunes, 6 de abril de 2015

8- Remodelació del poliesportiu de la Marina

Els perfils en xarxes socials de Trias tornen a fixar-se en el districte de Sants-Montjuïc, aquesta vegada per anunciar la remodelació d'un poliesportiu. Anuncia que les obres començaran la primavera que ve, que tindrà un cost de 4 milions d'euros i, com ja és costum, adjunta la imatge projectada que l'edifici tindrà després de la reforma.

Aquesta primavera començaran les obres del nou poliesportiu del barri de la Marina del Port, al districte de...

Posted by Xavier Trias on Jueves, 9 de abril de 2015

9- Inauguració d'equipaments al voltant del Mercat del Guinardó

Xavier Trias dóna la benvinguda a un gran complex d'equipaments a l'entorn del Mercat del Guinardó l'11 d'abril. Segons explica, les obres d'aquest projecte havien començat al maig de 2013 i la majoria han acabat poc abans de les eleccions municipals. Les instal·lacions tenen espai per a una residència, un centre de salut i un aparcament, amb un cost total de 4,4 milions. A més, anuncia que està en projecte una guarderia que s'acabarà de construir el 2015, amb un pressupost que sobrepassa el milió d'euros. Com en altres ocasions, el missatge mostra fotos de Trias al mercat.

El Guinardó estrena un nou espai públic i l’illa d’equipaments a l’entorn del nou mercat. El Guinardó ha obert un nou...

Posted by Xavier Trias on Sábado, 11 de abril de 2015

10- Anunci de la inauguració del Mercat del Ninot

El 14 d'abril l'alcalde es posa l'armilla groga i el casc per visitar les obres del Mercat del Ninot. Poc després, els seus perfils publiquen fotos del moment mentre anuncien que el 19 de maig s'obriran les portes del nou equipament.

Posted by Xavier Trias on Martes, 14 de abril de 2015
Etiquetas
stats