Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

La comunitat educativa prepara una setmana groga

Imatge d'arxiu d'una de les concentracions en defensa de l'escola pública. /CARMEN SECANELLA

Pau Rodríguez

La comunitat educativa catalana concentrarà les seves energies la setmana del 22 al 28 d'abril per escenificar el seu rebuig a les retallades que està patint l'escola pública i a llei Wert. En una assemblea del Marc Unitari de la Comunitat Educativa aquest dissabte, més de 50 entitats i col·lectius vinculats al sector, des de l'etapa infantil fins a la universitària, van acordar el calendari d'aquesta setmana groga, que inclourà un “Sant Jordi reivindicatiu”, les acampades als centres en el marc de la protesta estatal del 25 d'abril, i desenes d'activitats puntuals arreu de Catalunya, a més d'una manifestació conjunta el dia 28 a Barcelona.

La setmana de protestes començarà amb la Diada de Sant Jordi, el 23 d'abril, en què el MUCE convida a tots els centres a que organitzin activitats reivindicatives de la manera que creguin més adient. “Per Sant Jordi, un llibre, una rosa i una tisora”, bromeja Àlex Castillo, president de la FAPAC, la federació de pares i mares d'alumnes de Catalunya, també present a la trobada. El dia 25, dijous, totes les escoles estaran cridades a organitzar acampades i tancades dins els centres, en aquest cas en el marc de la iniciativa Estatal Toma tu centro.

Al llarg de la setmana seran desenes els actes, xerrades i activitats que es duran a terme puntualment arreu del territori, i culminaran el dia 28, diumenge, amb una manifestació unitària a Barcelona, tot i que encara falta concretar-ne l'horari i recorregut, atès que hi ha convocada pel mateix dia una manifestació contra les retallades en sanitat.

El principal objectiu de les protestes és traslladar a la societat la situació “d'escanyament” que viuen actualment les escoles públiques, segons Castillo. Durant l'assemblea, el principal motiu de preocupació dels assistents va ser el tancament progressiu de set escoles, així com de 63 línies de P-3. “La preocupació era general perquè no s'augura cap millora”, expressa Jaume Aguilar, president de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i també present a l'assemblea. La comunitat educativa no deslliga el desmantellament d'aquestes escoles de les retallades, tot i que el departament d'Ensenyament insisteix que es deriven d'una caiguda de la demografia.

El MUCE és una plataforma que engloba als principals actors de la comunitat educativa, des dels sindicats fins a les famílies, passant pels estudiants les assemblees grogues o els moviments de renovació pedagògica de referència.

Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

stats