eldiario.es

9

Síguenos:

Boletines

Boletines

Ruben Wagensberg

Coordinadors Casa nostra, casa vostra

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 25

No ens heu de demanar perdó per res

Des del moment que van començar a circular les informacions sobre un possible atemptat a Barcelona, desenes de missatges vostres em van començar a entrar al telèfon mòbil a través de tots els canals possibles. Alguns, fins i tot, m'escrivíeu per Whatsapp, Facebook i Instagram a la vegada. Òbviament ho fèieu preocupats per nosaltres i les nostres famílies i amics. El més delirant de tot plegat, però, va ser comprovar el sentiment de culpabilitat que transmetíeu. Alguns de vosaltres, atordits, fins i tot em vau arribar a demanar perdó. Com hem pogut arribar fins aquest punt? Quina bogeria de món. Innocents que patiu més que ningú els atacs de quatre miserables feixistes, demanant-nos perdó. Perdó per què?

Perdó per formar part d'un país que el seu cap d'estat aquest passat gener va viatjar fins a l'Aràbia Saudita per tancar una venda milionària d'armes per a fer la guerra? Perdó per tenir un president que acompanya al principal empresari armamentístic del país a fer negocis bèl·lics a l’Orient? Perdó per tenir els diners en bancs que inverteixen en empreses armamentístiques? Perdó per tenir un vaixell enorme atracat la setmana passada al port de Bilbao carregant armes per anar a fer la guerra i destrossar cases i famílies? Perdó per tenir uns governs que no només són còmplices de fer la guerra sinó que priven a les persones que en fugen de totes les vies legals i segures? Perdó per tenir una de les fronteres més mortíferes del món com la que tenim a Ceuta i Melilla? Perdó per formar part d'un grup d'estats que signen tractats milionaris amb Erdogan per impedir l'arribada de persones refugiades? Perdó per deixar tancades i abandonades en camps de refugiats aquelles persones que finalment aconsegueixen creuar el mar perdent tot el que tenen en favor de les màfies? Perdó acollir com acollim a aquells que aconsegueixen sortir dels camps de refugiats? Perdó per utilitzar el petroli, en els nostres cotxes, que tantes guerres porta als seus països? Perdó per la deslocalització de les nostres empreses que ens fan anar vestits amb samarretes comprades a 3 euros i que la seva fabricació deixa milions de famílies en la misèria? Perdó pel colonialisme i l'imperialisme que ha deixat el taulell mundial dividit entre països rics que viuen de països pobres?

Seguir leyendo »

No nos tenéis que pedir perdón por nada

Desde el momento que empezaron a circular las informaciones sobre un posible atentado en Barcelona, decenas de mensajes vuestros me empezaron a entrar en el teléfono móvil a través de todos los canales posibles. Algunos, incluso, me escribíais por Whatsapp, Facebook e Instagram a la vez. Obviamente lo hacíais preocupados por nosotros y nuestras familias y amigos. Lo más delirante de todo, sin embargo, fue comprobar el sentimiento de culpabilidad que transmitíamos. Algunos de vosotros, aturdidos, incluso me llegasteis a pedir perdón. ¿Cómo hemos podido llegar hasta este punto? Qué locura de mundo. Inocentes que sufrís más que nadie los ataques de cuatro miserables fascistas, pidiéndonos perdón. ¿Perdón por qué?

¿Perdón por formar parte de un país que su jefe de Estado este pasado enero viajó hasta Arabia Saudí para cerrar una venta millonaria de armas para hacer la guerra? ¿Perdón por tener un presidente que acompaña al principal empresario armamentístico del país a hacer negocios bélicos en Oriente? ¿Perdón por tener el dinero en bancos que invierten en empresas armamentísticas? ¿Perdón por tener un barco enorme atracado la semana pasada en el puerto de Bilbao cargando armas para ir a hacer la guerra y destrozar casas y familias? ¿Perdón por tener unos gobiernos que no sólo son cómplices de hacer la guerra sino que privan a las personas que huyen de todas las vías legales y seguras? ¿Perdón por tener una de las fronteras más mortíferas del mundo como la que tenemos en Ceuta y Melilla? ¿Perdón por formar parte de un grupo de estados que firman tratados millonarios con Erdogan para impedir la llegada de refugiados? ¿Perdón por dejar cerradas y abandonadas en campos de refugiados aquellas personas que finalmente consiguen cruzar el mar perdiendo todo lo que tienen en favor de las mafias? ¿Perdón por acoger como acogemos a aquellos que consiguen salir de los campos de refugiados? ¿Perdón por utilizar el petróleo, en nuestros coches, que tantas guerras lleva en sus países? ¿Perdón por la deslocalización de nuestras empresas que nos hacen ir vestidos con camisetas compradas a 3 euros y que su fabricación deja millones de familias en la miseria? ¿Perdón por el colonialismo y el imperialismo que ha dejado el tablero mundial dividido entre países ricos que viven de países pobres?

Seguir leyendo »

Salvem les dues cames

Avui fa 3 mesos, Barcelona va viure la manifestació més gran del món pels drets de les persones refugiades i migrants. Mig milió de persones vam sortir al carrer per dir ben alt que volem acollir, i les administracions es van comprometre a donar resposta. Una resposta concreta que encara no ha arribat.

Sempre ho hem remarcat: cal fer una revisió de les polítiques migratòries de dalt a baix. I per fer-ho, cal un treball conjunt que impliqui a totes i cada una de les institucions amb l'estreta col·laboració d'aquelles entitats que treballen en temes de migració i refugi. Discutir del que calgui i fer front comú allà on calgui. I arribar a acords concrets. A fets concrets.

Seguir leyendo »