La portada de mañana
Acceder
Estado de alarma a la carta para evitar un cierre como el de marzo
¿Qué pasa con Navidad? Preguntas y respuestas sobre el nuevo estado de alarma
Dolores Delgado: "La reforma del CGPJ tiene que hacerse con un gran consenso"

El pla de Barcelona per crear llocs de treball: descentralitzar les oficines d'ocupació

El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha presentat els serveis locals d'ocupació

"No podem esperar que la gent vingui a Barcelona Activa, cal baixar als barris". Així de clar s'ha mostrat el primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, durant la presentació aquest divendres del Pla d'Actuació per a l'Ocupació de 2017.

Bretxa salarial a Barcelona: les dones cobren un 25% menys que els homes

Bretxa salarial a Barcelona: les dones cobren un 25% menys que els homes

L'objectiu de l'Ajuntament aquest any en relació a la creació de llocs de treball passa per descentralitzar les oficines d'ocupació: el Servei Local d'Ocupació vol inundar els diferents barris de la ciutat per "anar a buscar" a la gent i "acompanyar-la" en el seu procés laboral.

El primer d'aquests serveis d'ocupació, una prova pilot per ajustar el model amb l'objectiu d'estendre'l per tot el territori de la capital catalana, tindrà lloc a Nou Barris. El districte nord-oest de la ciutat és el més pobre de Barcelona. Els seus barris es troben entre els més desfavorits de la ciutat, segons l'últim informe sobre distribució territorial de la renda familiar disponible, i per aquest motiu Can Peguera disposarà de la primera oficina de "proximitat".

El Servei Local d'Ocupació forma part dels 37 milions d'euros que Barcelona Activa invertirà a la ciutat aquest 2017 per revertir la desocupació i la "precarització laboral fruit de la reforma del PP", ha sostingut Pisarello.

Segons el propi consistori, a la ciutat hi ha menys atur que fa un any –Barcelona va tancar el 2016 amb 1.061.171 persones afiliades a la Seguretat Social, 33.716 més que l'any 2015– però l'ocupació és més temporal: el 40% dels llocs de treball són de menys d'un mes. D'altra banda, el 25% dels aturats porta més de dos anys buscant feina. A més, en relació a les desigualtats de gènere, l'escletxa salarial entre homes i dones s'eleva fins a un 25%.

Precisament, les dones, a més dels migrants, els joves i els aturats de llarga durada, es veuran beneficiats per l'acció del consistori. A partir de la partida de Barcelona Activa, l'Ajuntament activarà serveis d'informació, orientació i acompanyament en l'ocupació o mesures com el Pla d'Acció per a l'Ocupació Juvenil. El d'ajuda als joves no serà l'únic pla del consistori, ja que també es contempla un de propi pel col·lectiu LGTBI o per eixugar la situació de les persones amb problemes de salut mental.

Etiquetas
Publicado el
10 de febrero de 2017 - 14:16 h

Descubre nuestras apps

stats