La portada de mañana
Acceder
Moncloa aceptó a Espejel y Arnaldo para tener nueve años de mayoría en el TC
Cena familiar o de empresa: así es el riesgo de contagio durante las fiestas navideñas
Opinión - 'Matan la filosofía, asesinan el futuro', por Elisa Beni

El col·lectiu del Banc Expropiat ocupa temporalment un nou espai al barri de Gràcia

El local tapiat del Banc Expropiat, decorat amb motiu de les festes de Gràcia

El col·lectiu del Banc Expropiat, desallotjat el passat mes de maig d'una antiga sucursal bancària al barri de Gràcia, ha anunciat aquest dimarts que ha ocupat un nou espai al barri barceloní. En un comunicat han assegurat que aquest espai es va ocupar el passat dia 12 d'agost però que no el faran públic fins aquest dimecres. Expliquen que han volgut esperar que passés un temps prudencial fins a fer pública l'ocupació perquè els Mossos no poguessin fer-hi un desallotjament exprés. Amb més de 72h des de l'ocupació s'hauria d'obrir un procés judicial que s'allargaria fins passat l'agost i evitaria així "que tingui lloc cap conflicte durant aquests dies", remarquen en referència a la festa major de Gràcia.

Els Mossos blinden el Banc Expropiat per evitar la seva reokupació

Els Mossos blinden el Banc Expropiat per evitar la seva reokupació

En el comunicat asseguren que no és un espai per substituir el local del qual van ser desallotjats –que aquests dies té l'exterior decorat tot i estar tapiat amb xapes metàl·liques– perquè "físicament el nou espai no reuneix les condicions de mida mínimes que el projecte necessita per desenvolupar-se" i perquè no han renunciat a tornar a l'espai desallotjat.

Tornar al local desallotjat del Banc Expropiat no ha d’entendre’s simplement com la pugna per un espai físic, sinó que en la lluita contra l’especulació a Gràcia ha de ser una prioritat impedir que Manuel Bravo Solano es quedi amb aquest local", diu el comunicat. El local que ocupaven era una antiga oficina bancària que Catalunya Caixa va vendre –quan ja estava ocupada– amb altres oficines a una societat de Bravo Solano.

Després de comprar el local ocupat, la propietat va arribar a un acord amb el govern municipal de Xavier Trias, que va pagar 5.500 euros al mes de lloguer del local per un any sense que els ocupants ho sabessin.

Amb motiu de les festes de Gràcia el col·lectiu del Banc Expropiat ha repartit entre els veïns del barri banderoles amb missatges contra l'especulació i elitització del barri que es poden veure en alguns balcons.

Etiquetas
Publicado el
16 de agosto de 2016 - 14:32 h

Descubre nuestras apps

stats