La portada de mañana
Acceder
4,2 millones de personas no se han vacunado todavía en España
El futuro de Juan Carlos I incomoda al Gobierno
El nuevo centro de gravedad de la geopolítica mundial es el Indopacífico

Interior admet que projectils policials "van arribar" als balcons de veïns de Gràcia

Albert Batlle en una imatge d'arxiu

El director general de la Policia, Albert Batlle, ha admès aquest dijous que projectils policials de foam "van arribar" als balcons dels veïns del barri de Gràcia de Barcelona durant la intervenció policial dels antiavalots dels Mossos d'Esquadra dilluns passat. "És un fet que no s'hauria d'haver produït", ha dit Batlle en declaracions a Catalunya Ràdio, i ha afegit que el seu departament ja s'ha posat en contacte amb els veïns que van denunciar l'actuació policial per "esbrinar què és el que va passar i quina percepció tenen".

La protesta contra el desallotjament del Banc Expropiat creix per tercera nit consecutiva

La protesta contra el desallotjament del Banc Expropiat creix per tercera nit consecutiva

Batlle ha recordat el "context de violència" en què es produeixen les intervencions policials (dilluns un grup de manifestants va incendiar una furgoneta de neteja municipal i va bolcar un cotxe, encara que no al carrer de Gràcia on els veïns van denunciar l'ús de projectils de foam des dels seus balcons), així com la "morfologia que dificulta l'actuació policial" d'aquest barri de Barcelona, de carrers estrets i amb diverses places petites. "Un cop finalitza l'actuació policial és analitzada i es demanen els informes pertinents", ha afegit Batlle en aquest sentit.

Dilluns els Mossos van disparar diversos projectils de foam que van deixar, segons els manifestants, una desena de ferits. Un d'ells va haver de ser operat dimarts d'una lesió a la mà.

Com va fer aquest dimecres davant del Parlament, Batlle ha defensat les intervencions dels antiavalots d'aquesta setmana a Gràcia durant les manifestacions de protesta contra el desallotjament del Banc Expropiat. Preguntat sobre si els Mossos es van excedir o van actuar de forma desproporcionada en algun moment, tal com han denunciat diversos manifestants i veïns, Batlle ha indicat que "en una actuació policial de 15 hores –la del dilluns– pot ser que en algun moment hagi algun tipus de disfunció".

"Un fet aïllat [un excés per part dels Mossos] no ho podem treure d'un context d'una actuació policial que té com a objectiu combatre la violència urbana", ha recalcat Batlle. Així mateix, ha afirmat que totes les actuacions dels antiavalots vénen precedides d'avisos per megafonia.

També ha demanat als manifestants que "aïllin" els grups que protagonitzen aldarulls i destrosses, a qui ha definit com a "persones encaputxades, amb ulleres fosques, cuirasses, passamuntanyes i cascs que busquen la impunitat amagant-se".

Sobre les lesions que el periodista de La Directa, Jesús Rodríguez, ha denunciat que un Mosso li va provocar aquest dimecres, Batlle ha tornat a demanar "contextualitzar els fets en el marc en què es produeixen". Així mateix, ha explicat que la conselleria demanarà informació sobre la denúncia del periodista i introduirà "els elements de correcció que convinguin". Rodríguez, per la seva banda, ha denunciat que va rebre diversos cops de porra un cop ja s'havia identificat com a periodista. "Va ser una agressió directa i intencionada. Quan el Mosso em va veure la cara va agafar la porra", ha afirmat.

Etiquetas
Publicado el
26 de mayo de 2016 - 13:58 h

Descubre nuestras apps

stats