Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Interior afirma que “no li consten” els ferits després de les càrregues dels Mossos a Gràcia

El director general de la policia, Albert Batlle

Oriol Solé Altimira

El director general de la Policia, Albert Batlle, ha fet pinya amb els antiavalots dels Mossos d'Esquadra després de les càrregues contra els manifestants que protestaven contra el desallotjament del Banc Expropiat de Gràcia. A més de felicitar la policia, Batlle ha assegurat que “no li consten” manifestants ferits per l'actuació dels antiavalots. Aquest diari va comprovar que almenys mitja dotzena de manifestants van resultar ferits entre les càrregues d'aquest dilluns i de dimarts. Col·lectius antirepressius han elevat aquesta xifra a més trenta i van informar que un d'ells va haver de ser operat a la mà després de rebre l'impacte d'un projectil policial de foam.

Hores abans de la tercera manifestació convocada per la nit d'aquest dimecres a Gràcia, Batlle ha mostrat la seva plena confiança en el cos dels Mossos d'Esquadra. “La meva felicitació i ple suport a l'operatiu policial”, ha afirmat Batlle en una compareixença extraordinària al Parlament. Batlle ha assegurat que “no li consten” manifestants ferits. Després ha explicat que el Servei d'Emergències Mèdiques no li va reportar cap atenció. “Això no vol dir que posteriorment un ciutadà vagi a un centre mèdic per ser atès”, ha matisat el director general.

Com es preveia, la compareixença de Batlle ha acabat en un agre debat amb la CUP, el soci parlamentari de Junts pel Sí que aquest dimarts ja va demanar la seva dimissió, cosa que ha reiterat aquest dimecres. La diputada cupaire Mireia Vehí ha criticat l'actuació policial per “desproporcionada” i “brutal”, i ha retret a Batlle que els Mossos faran servir “la força física” en comptes de la mediació, extrem que ha negat el càrrec d'Interior.

“Sembla que no és capaç de controlar els sindicats policials més durs que sembla que fan política a cops de porra. La seva gestió és irresponsable, alimenta el conflicte en comptes de solucionar-lo”, ha reblat Vehí.

Batlle li ha contestat acusant-la d'“emparar amb les seves paraules” els comportaments violents d'alguns manifestants. “L'actuació policial no excita el conflicte”, ha replicat Batlle, que ha qualificat les càrregues de “ponderades per minimitzar danys”.

Per la seva banda, Catalunya Sí que es Pot ha insinuat que l'actuació policial va estar vinculada amb el primer aniversari d'Ada Colau al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona, que es va commemorar el passat 24 dia maig, el dia després del desallotjament. Batlle ha respost que es va escollir el dilluns per posar fi a l'ocupació “perquè és el dia en què no hi ha mercat”, en referència al mercat de l'Abaceria que està al davant del Banc Expropiat

Preguntat pels periodistes a la sortida de la comissió, Batlle ha avisat davant la nova manifestació convocada que el Banc Expropiat “no pot ser ocupat” i que la policia intervindrà per impedir-ho. Tant aquest dilluns com dimarts la manifestació va acabar amb l'intent de reocupació de l'antiga sucursal bancària. Batlle ha explicat que dimarts es va doblar la dotació policial respecte al dia anterior.

Dilluns diversos manifestants van cremar un vehicle municipal de neteja i van bolcar un cotxe per intentar impedir l'actuació policial, mentre que aquest dimarts sí que van aconseguir reobrir el Banc, cosa que va provocar la intervenció dels antiavalots pocs minuts després.

Etiquetas
stats