Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'intent de reobrir el Banc Expropiat acaba amb una segona nit de càrregues policials a Gràcia

Càrregues policials després de la reobertura del Banc Expropiat

Oriol Solé Altimira

Segona nit de càrregues policials al barri de Gràcia de Barcelona després del desallotjament del Banc Expropiat. Una dotzena de persones que ha participat en manifestació de protesta contra el desallotjament ha reobert les planxes metàl·liques amb què s'havia tapiat el Banc aquest dilluns. Pocs minuts després, els Mossos d'Esquadra han carregat amb cops de porra contra el grup que havia reobert aquesta antiga sucursal bancària ocupada. Fins aquest moment la manifestació havia transcorregut sense incidents.

Després de l'actuació policial, la manifestació s'ha dispersat pels carrers adjacents al Banc Expropiat i els Mossos han practicat més càrregues. Aquest diari ha comprovat que almenys dues persones han resultat ferides per cop de porra. Els manifestants també han bolcat diversos contenidors. Es desconeix si la policia ha practicat alguna detenció. Un ampli operatiu policial custodia els voltants del Banc i diversos carrers del barri de Gràcia per impedir que els manifestants es tornin a acostar al local. Alguns veïns han sortit als seus balcons i han fet una cassolada de protesta contra l'actuació policial.

A diferència d'aquest dilluns, els Mossos no han disparat projectils de foam, segons han informat alguns manifestants. El manifestant que va ser detingut després dels aldarulls d'aquest dilluns ha estat posat en llibertat amb càrrecs de desordres públics. Una altra persona que va acudir a la protesta ha estat operada aquest dimarts a la ferida a la mà que li va causar l'impacte d'un projectil de foam.

Feia més d'un any que el Banc Expropiat estava pendent de desallotjament. No obstant això, el consistori liderat pel convergent Xavier Trias va optar per pagar un any de lloguer al propietari -sense coneixement dels okupes- per evitar un nou conflicte poc abans de les eleccions i que pogués assimilar-se al conflicte obert amb el desallotjament de Can Vies . Quan es va conèixer aquesta mesura, que l'Ajuntament no va anunciar, va provocar la indignació del col·lectiu del Banc Expropiat.

Etiquetas
stats