Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

Concentració contra la pobresa energètica a diverses ciutats espanyoles

Albano Dante–Fachin a la seu de Gas Natural a Barcelona

Nico Cabanes / Oriol Solé Altimira

La mort d'una dona de 81 anys a Reus (Tarragona), asfixiada en un incendi provocat per les espelmes amb les que havia d'il·luminar–se després que li tallessin la llum, ha propiciat la convocatòria de diverses concentracions davant la seu de Gas Natural Fenosa en diferents ciutats espanyoles. L'assistència no ha estat multitudinària, tot i que ha comptat amb la presència de la direcció d'Unidos Podemos, com en el cas de Madrid, amb Pablo Iglesias o Alberto Garzón al capdavant.

La concentració de Barcelona ha congregat mig centenar de persones, encapçalades pel secretari general de Podem Catalunya i diputat al Parlament, Albano Dante-Fachin. Els concentrats han reclamat a les empreses elèctriques que deixin de tallar la llum i el gas a les persones vulnerables. Així mateix, han instat el Govern a que faci complir la llei contra la pobresa energètica catalana i que imposi una sanció “exemplar” a la companyia.

D'altra banda, Dante–Fachin ha reclamat al Govern que retiri la Creu de Sant Jordi (la màxima distinció que atorga la Generalitat) que va rebre el 2010 el president de Gas Natural Fenosa, Isidre Fainé. “No es pot premiar gent que es creu per sobre de la sobirania del país”, ha valorat el líder de Podem Catalunya.

A Madrid, acompanyat d'unes dues-centes persones, Pablo Iglesias ha afirmat que “a la quarta economia de la zona euro no es pot tallar la llum o la calefacció a algú per pobresa sobrevinguda”. Iglesias s'ha referit al concepte de patriotisme espanyol després de les celebracions solemnes de l'inici de legislatura: “Alguns diuen que ser patriota és fer cua amb Rita Barberà per estrènyer la mà als reis i a les infantes. Jo dic que ser patriota és posar a les víctimes de la pobresa i les retallades en el centre del debat polític”, ha afegit.

Altres partits, tot i que no s'han sumat a aquesta convocatòria, han expressat el seu rebuig a la gestió de la pobresa a Espanya. El PSOE ha criticat la “inacció” del Govern mentre Ciutadans demana una normativa “estatal”, encara que ha rebutjat utilitzar el succés de Reus com a “arma llancívola”. El Govern del PP ha tombat totes les propostes legislatives per pal·liar la pobresa energètica a Espanya.

Etiquetas
stats