Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP es dispararia fins als 16 escons segons el sondeig de la Generalitat

El diputat de la CUP, Antonio Baños, al Parlament

elDiario.es Catalunya

Si avui hi haguessin noves eleccions, la CUP milloraria resultats respecte el 27-S, aconseguint entre 14 i 16 escons i millorant els 10 diputats actuals. Aquest creixament, a més, suposaria el 50,9% dels vots segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), és a dir, garantiria la majoria independenista que es va resistir, amb el 47,8, el passat 27 de setembre.

Tanmateix, en la pregunta concreta “Vol que Catalunya es converteixi en un estat independent?”, només el 46,7% dels enquestats responen afirmativament, per sota del 47,8% que responen “no”. Aixi ho confirma el CEO fet públic aquest divendres. La resta de formacions no patirien grans canvis. En concret, Junts pel Sí sumaria 61-63 escons; Ciutadans (C's), 24-26; el PSC, 14-15; CSQP, 10-12, i el PP, 8-10.

El treball de camp s’ha dut a terme entre els dies 5 i 27 d'octubre, etapa en la qual la CUP, tal i com havia dit en campanya, havia insistit en la seva negativa d'investir Artur Mas com a president de la Generalitat. L'enquesta s'ha fet a partir d'una mostra de 2.000 individus, tal i com ha explicat el director del CEO, Jordi Argelaguet, que ha presentat en roda de premsa els resultats de la tercera i última onada del Baròmetre d’Opinió Política de 2015. 

Etiquetas
stats