eldiario.es

9

CATALUNYA

Les declaracions de Felip Puig no descoratgen la cerca de justícia d’Ester Quintana

Els advocats de la dona que va perdre un ull per culpa d’un impacte el 14N presentaran demà una querella criminal contra els Mossos d’Esquadra.

Quintana continua decidida a demostrar que va rebre un tret amb projectil tot i que el conseller insisteix que la policia només va disparar un parell de salves a la zona

Despliegue de los antidisturbios ayer en el cruce entre Passeig de Gracia y la ronda Sant Pere, justo donde una mujer resultó herida en su ojo izquierdo. / Edu Bayer

Despliegue de los antidisturbios en el cruce entre Passeig de Gracia y la ronda Sant Pere, justo donde una mujer resultó herida en su ojo izquierdo el 14N / Edu Bayer

Afligida després de sentir el conseller d’Interior, Felip Puig, insistint que els Mossos no van disparar projectils en la cruïlla entre Passeig de Gràcia i el carrer Casp el 14N, Ester Quintana continua decidida a demostrar el contrari. La dona que va perdre un ull per culpa d’un impacte quan la manifestació que culminava la jornada de vaga general a Barcelona ja es dissolia, presentarà demà, a través dels seus advocats, una querella criminal contra la policia catalana per haver-li buidat l’ull esquerre d’un tret.

Entre d’altres proves, els lletrats aportaran les imatges de les càmeres de seguretat de la zona, a les quals han tingut accés després de demanar-ho al jutge , i una llista de testimonis oculars dels fets. També els informes mèdics de Quintana, en els quals sempre s’atribueixen les lesiones sofertes a l’impacte d’una bala de goma.

A l’espera de l’exploració i de l’informe forense, sorprén que Puig, durant la seva compareixença al Parlment, es referís tota l’estona a les lesions de Quintana com a una fractura al pómul, quan, a més a més d’això,  l’informe mèdic recull l’esclat del globus ocular i la conseqüent fractura del sòl orbital, allò que tècnicament els oftalmòlegs anomenen blow out.

El conseller va insinuar que la dona hauria perdut l’ull per l’impacte d’un objecte llençat pels manifestants, tot i que els metges especialistes consultats per aquest diari asseguren que perquè es produeixi un blow out l’impacte ha de ser molt fort, directe i amb un objecte que empenyi tot l’ull cap endins fins a provocar l’esclat del sòl per la pressió exercida. De fet, aquests especialistes només han tractat ferits de la magnitud d’Ester Quintana per culpa d’un impacte amb bala de goma o una pilota de tenis colpejada amb un implement com una raqueta, que fa que la bola agafi velocitats impossibles d’assolir si es llença amb el braç.

Després de la intervenció de Puig, Andrés García Berrio, un dels advocats de Quintana, només celebra la “predisposició del Conseller a col.laborar en la investigació”. “Si és així, segur que arribarem a saber quin agent del Mossos va disparar contra l’Ester”, ha conclòs el lletrat.

 

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha