Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Prop de 1500 persones encadenen l’hospital Vall d’Hebron en contra les privatitzacions sanitàries

III Cadena Humana a l'hospital Vall d'Hebron / CARALP MARINÉ

Caralp Mariné

Els organitzadors de la III Cadena Humana a l’hospital Vall d’Hebron parlen d’èxit i marxen contents a casa. Al voltant de 1.500 persones, segons els impulsors d’aquesta acció, han rodejat tot el centre hospitalari, el més gran a Catalunya, agafats de la mà i formant una cadena en defensa dels hospitals i centres d’atenció primària públics.

Ha esta la cadena humana amb més èxit de les tres que s’han celebrat fins ara, i que ha acabat, com és habitual, amb la lectura del manifest elaborat per la coordinadora d’Entitats de la SAP Muntanya, al cap davant d’aquesta acció, a les portes del centre municipal d’esports de la Vall d’Hebron. Parlen de primavera calenta i es segueixen queixant de les retallades, el tancament de serveis i plantes, l’augment de llistes d’espera, els col·lapses d’urgències o la privatització del sector sanitari. Una privatització, que segons els organitzadors, ha anat en augment. El 2014, diuen, s’han derivat 1.000 pacients de la Vall d’Hebron a hospitals concertats amb afany de lucre.

Per totes aquestes raons els portaveus han demanat “la dimissió del govern de la generalitat” i que els ciutadans, aprofitant les eleccions que venen, posin “les institucions, ajuntaments i governs al servei del poble i de la gent i no dels interessos i el capital”.

Cantant els lemes habituals “No, no i no a la privatització” o “La sanitat no es ven es defensa”, han sortit aquest matí els veïns de Sant Andreu i els de Nou Barris caminant fins a trobar-se a les portes de l’hospital on, cap a les 12 del migdia, ja els esperaven els veïns de Vall d’Hebron per formar aquesta cadena humana.

El 2012 es va organitzar la primera acció al voltant d’aquest hospital en contra de les retallades que estava aplicant el govern d’Artur Mas, i que van comportar el tancament de llits i quiròfans durant els mesos d’estiu. A la primavera de 2013 es tornaven a reunir per formar la segona cadena humana en contra de l’augment de retallades, la precarietat laboral i les llargues llistes d’espera.

En aquesta tercera ocasió, i ara ja amb un pla de ruta i propostes elaborat per entitats i plataformes organitzades sota la Marea Blanca Catalunya, amb el nom “volem decidir sobre la Salut i el Sistema Sanitari de Catalunya”, han reclamat al govern que torni “els 1.600 milions d’euros” que ha retallat des de que va començar a aplicar les mesures d’austeritat.

“Per una sanitat pública i de qualitat”, “Artur Mas en quina mútua vas?” o “ Boi Ruiz dimissió” son algunes de les reivindicacions que es podien llegir aquest matí en les pancartes dels manifestants, que una vegada més, sortien amb bates blanques o samarretes amb missatges reivindicatius, exigint un autèntic Servei Nacional de Salut català públic, de qualitat, universal i sense corrupció.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats