Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Els agents socials escenifiquen un acord sense xifres per reactivar l'economia

Las patronales catalanas han aprovechado para pedir un incremento el techo de déficit

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Govern, patronals i sindicats han arribat a un acord aquest dimecres per posar en marxa mecanismes que reactivin l'economia catalana. A falta de disposar de diners, els agents socials i l'Administració han decidit crear tres grups de treball que estudiaran noves vies per reanimar l'economia. En tres mesos aquests grups haurien de presentar informes que serveixin per a marcar les línies estratègiques que ajudin a superar la crisi.

El primer grup de treball se centrarà en qüestions com les polítiques industrials, la recerca i el desenvolupament la manera de facilitar la liquiditat entre les empreses; el segon, girarà entorn a la formació professional i les polítiques actives per a desocupats, i el tercer, posarà la mirada sobre la protecció social dels aturats i, especialment, dels que ja no tenen cap prestació econòmica.

“Un gran acord social”

El conseller d'Ocupació, Felip Puig, ha definit l'acord com un mecanisme “per tirar el país endavant”. Puig n'ha destacat el clima d'entesa i ha assegurat que no busqun “un acord fàcil ni una foto ràpida” i que tampoc volen generar “falses expectatives”. Ha concretat que s'ha parlat del model industrial català, de formació professional i de la simplificació de la burocràcia, entre d'altres qüestions, i que l'objectiu és arribar a “un gran acord social” i que creu que s'ha aconseguit el clima necessari.

Al seu torn, els secretaris generals de CCOO, Joan Carles Gallego, i d'UGT, Josep Maria Àlvarez, han incidit a reclamar que s'han de trencar amb les polítiques de retallades, “l'austericidi”, i que cal avançar cap a polítiques d'inversió que reactivi l'economia. Àlvarez ha reconegut que s'ha produït un “procés d'acostament”, ha matisat que no en surten, encara, amb un paquet d'acords, sinó amb una coincidència en l'anàlisi.

En una reunió sense resultats concrets, els gestos en deixen entreveure el tarannà. Les patronals han sortit satisfetes de la cimera, han posat èmfasi en què cal aportar liquiditat a les empreses. Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball, ha explicat que el seu gran objectiu i compromís és“ crear riquesa i ocupació”.

Totes tres parts han estat plenament d'acord en la necessitat d'aconseguir un sostre de dèficit més ampli per a Catalunya.

Sobre este blog

El Diari del Treball es un blog con voluntad de reflejar, tanto desde la información como la opinión, la lucha por preservar los derechos laborales y económicos que la crisis pone ahora en peligro. El blog está coordinado por el periodista Tomeu Ferrer.

Llegir el Diari del Treball en català aquí.

Etiquetas
stats