Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Fernández Díaz va assegurar que Mariano Rajoy coneixia la seva actuació per incriminar independentistes

Fernández Díaz va assegurar que Rajoy coneixia les accions contra els partits independentistes

elDiario.es Catalunya

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, coneixia les actuacions dutes a terme pel seu ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per incriminar polítics independentistes en falsos casos de corrupció, segons va transmetre el mateix Fernández Díaz al director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso. “El president del Govern ho sap. Jo li ho vaig dir a ell, és un home discret com pocs”, explica el ministre en un moment de la conversa.

Segons les noves gravacions que ha publicat el diari Público aquest dimecres, Fernández Díaz va prometre discreció total a De Alfonso, a qui li diu que “per no comprometre't a tu, això queda entre tu i jo”. El ministre descriu al director d'Antifrau un cercle de confiança entre l'inspector José Ángel Fuentes Gago, ells dos i el president del Govern espanyol, a qui defineix com “la discreció personificada”.

“Jo el conec molt bé, de fa molts anys. Porto treballant i col·laborant amb ell des del febrer del 91 ininterrompudament, a l'oposició, al govern, a l'oposició”, li explica Fernández Díaz a De Alfonso sobre Mariano Rajoy, per explicar-li el grau de sintonia que hi ha entre tots dos i el suport del president a la investigació extrajudicial contra independentistes que els dos homes estan duent a terme.

Tal com ha sortit a la llum aquest dimarts, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va intentar fabricar escàndols contra partits i càrrecs independentistes al costat del director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, els dies previs al procés participatiu del 9-N. Segons unes gravacions que han estat ara publicades, els dos homes van maquinar a la recerca de casos de corrupció, reals o figurats, que poguessin involucrar independentistes, com el pare i germà del líder d'ERC, Oriol Junqueras, o els consellers de Convergència, Felip Puig i Francesc Homs.

Etiquetas
stats