Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència Nacional suspèn l'ingrés a presó dels vuit condemnats per Aturem el Parlament

Condemnats, familiars i activistes van participar d'una cadena humana el passat abril al voltant del Parc de la Ciutadella / ENRIC CATALÀ

elDiario.es Catalunya

L'Audiència Nacional ha acordat suspendre l'ingrés a presó dels condemnats pel Tribunal Suprem per la convocatòria Aturem el Parlament de 2011, que va rodejar la seu parlamentària per protestar contra les primeres retallades del govern d'Artur Mas. La sala ha acordat ajornar l'ingrés a presó a l'espera que es resolgui la petició d'indult dels condemnats.

Després d'un llarg procés judicial, l'Audiència Nacional va dictar l'absolució de 19 acusats, però el Tribunal Suprem va considerar que l'Audiència va incórrer en un “patent error” en no jerarquitzar el dret constitucional de participació política -en aquest cas l'assistència dels diputats a la cambra- sobre el dret a la protesta dels manifestants. Per aquest motiu va revocar l'absolució a vuit dels acusats, ara condemnats a tres anys de presó.

L'alt tribunal té en compte per dictar la suspensió que el vot particular a la sentència instava a l'indult parcial per tal de reduir la pena i que no es veiessin obligats a ingressar a presó. Els condemnats van optar, però, per demanar un indult total per no fer diferències entre ells.

Reivindicació de la protesta

“Volem aclarir que demanar un indult no implica penedir-se dels fets succeïts aquell dia. A més hem decidit no al·legar causes personals que farien distincions entre companyes pel grau de normativització de les vides pròpies”, apuntava en un comunicat el passat mes de maig el grup de suport.

Lluny de penedir-se, reivindiquen l'acció en què van participar el 15 de juny del 2011: “Malgrat que aconseguiren aprovar les retallades pressupostàries més importants que s’han fet mai a Catalunya, nosaltres seguim reivindicant l’acció de protesta davant el sistema polític actual i les seves retallades injustes, violentes i amb greus implicacions per les nostres vides”. De la mateixa manera, en aquell comunicat també mostraven el suport a les persones encausades pel desallotjament de Can Vies, les operacions Pinyata i Pandora o la participació en vagues generals.

Etiquetas
stats