Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP es manté primera força davant unes esquerres que poden formar majoria

El càrrec de García Albiol depèn ara de que les esquerres de Badalona s'entenguin

Tomeu Ferrer

Barcelona —

Badalona pot canviar d'alcalde. El PP, si es confirmen les dades dels vots escrutats, el conservador Xavier Garcia Albiol quedaria amb 10 regidors, un menys dels que tenia. La segona força política a la ciutat, amb 5 regidors, és la veritable sorpresa d'aquestes municipals, es tracta de Guanyem Badalona en comú, una candidatura ciutadana amb components de la cup, Podem, membres d'EuiA i dels verds, a més de procedents de moviments com la PAH i altres sectors ciutadans.

La tercera força política de la ciutat és també, sorpresivament el PSC quedaria amb 4 regidors, patint una forta davallada des dels 9 que tenia.

La quarta força política de Badalona és ERC, amb tres regidors. CiU quedaria amb 2 regidors perdent el 50% dels que tenia. Al seu torn, ICV que amb dos regidors en perdria un. Finalent entraria al consistori badaloní, Ciutadans, amb 1 regidor.

Si no es produeixen grans sorpreses, Badalona seguiria sent objecte de polèmica. Perquè per una banda el PP seria la força més votada però, al mateix temps seria factible una entesa d'almenys les forces d'esquerra per presentar un candidat alternatiu. La suma de Guanyem Badalona en comú, PSC, ERC i ICV suma els 14 vots necessaris per tenir majoria. Ni en el cas hipotètic d'una suma entre PP, CiU i Ciutadans no es podria contrarestar aquest resultat. El problema és aconseguir un acord entre forces polítiques molt dispars. Però per solucionar aquestes coses es va inventar la política. Posar-se d'acord en un programa alternatiu i en una persona o persones per assumir la responsabilitat de l'alcaldia serà clau en el procés que segurament s'acosta.

Etiquetas
stats