Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

L'Ajuntament de Barcelona diu que va ser “poc afortunat” fer batudes el Dia de l'Orgull Gai

Actuació del cos d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra al bar El Cangrejo, a Barcelona, durant la nit del 28 al 29 de juny.

catalunyaplural.cat/Agències

Barcelona —

Mercè Homs, regidora del districte de Ciutat Vella de Barcelona, ha lamentat aquest dilluns que es duguessin a terme redades en locals d'ambient durant la nit del 28 al 29 de juny, coincidint amb la celebració del Dia de l'Orgull Gai, unes actuacions durant les quals es van denunciar agressions per part de la policia i que van encendre els ànims del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB). Homs ha reconegut que el dia era “poc afortunat per fer aquest tipus d'actuacions”, però ha reiterat que van ser operatius rutinaris.

En total es van inspeccionar 12 locals, tots ells al barri del Raval de la capital catalana. Es van identificar 436 persones i se'n van detenir 11, segons l'Ajuntament. Davant les múltiples queixes per l'actitud violenta d'alguns agents dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana -en alguns casos amb denúncies incloses-, la regidora ha demanat excuses per si en algun cas la seva actuació no va ser correcta, però assegura que als informes no consta cap comportament com els descrits pels clients i propietaris dels locals.

El regidor d'ICV-EUiA Joaquim Mestre ha anunciat que demà la fiscalia especial per a Delictes d'Odi i Discriminació “examinarà aquesta batuda” i que la Síndica de Barcelona es reunirà la setmana que ve amb afectats. Per a Mestre, va ser un “operatiu desencertat durant el qual no es van respectar els drets de les persones, i concretament, els drets del col·lectiu de LGTB”

Etiquetas
stats