Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

Montserrat Caballé ratifica el pacte amb la Fiscalia i accepta pagar 254.231 euros de multa per frau fiscal

Caballé va pactar amb la Fiscalia mig any de presó per defraudar a Hisenda

elDiario.es Catalunya

La soprano Montserrat Caballé ha ratificat aquest dimarts davant del jutge, en una declaració efectuada des de casa seva per videoconferència i a porta tancada, l'acord assolit amb la Fiscalia l'any passat, en què accepta una condemna de mig any de presó i una multa de 254.231 euros per frau fiscal.

La soprano s'ha limitat a ratificar l'acord assolit amb la Fiscalia, pel qual reconeix que va defraudar mig milió d'euros a Hisenda -quantitat que ja ha retornat- en la declaració de la renda de l'any 2010. Asseguda en una cadira al menjador de casa seva, Caballé ha comparegut per videoconferència a porta tancada davant del titular del jutjat penal número 13 de Barcelona.

La soprano va pactar amb la Fiscalia el desembre de l'any passat la pena que ha ratificat aquest dimarts per defraudar mig milió d'euros a Hisenda en la declaració de la renda de l'any 2010, simulant que tenia domicili a Andorra. L'acord permetrà a la soprano evitar el judici.

Gràcies al pacte, Caballé es va beneficiar d'una rebaixa substancial de la condemna sol·licitada per la Fiscalia, que en el seu escrit d'acusació li va aplicar l'atenuant de reparació del dany per haver tornat a Hisenda els 508.462 euros que l'Agència Tributària li reclamava per la declaració d'IRPF de 2010.

L'acord de Montserrat Caballé amb la Fiscalia va ser fruit de complexes negociacions que es van prolongar durant mesos entre el seu advocat, el ministeri públic i l'Agència Tributària, en què la defensa de la diva va intentar rebaixar al màxim la pena de multa per frau fiscal.

L'últim escull per arribar al pacte es va superar a principis del mes de novembre de 2014, quan l'Agència Tributària va acceptar la principal proposta que plantejava la diva: rebaixar la multa al 50% de la quantitat evadida, en comptes del 65% que s'imposa habitualment als defraudadors que decideixen posar en regla la seva situació per beneficiar-se d'una rebaixa de condemna.

Etiquetas
stats