Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya empeny per passar ‘de la protesta a la proposta’

Cartell de l'onzena edició de la UPEC

Siscu Baiges

Barcelona —

La Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC) celebrarà, els propers dies 1, 2 i 3 de juliol, la seva onzena edició sota el lema ‘De la protesta a la proposta’. El seu director, Jordi Serrano, ha presentat, avui, el programa d’aquesta trobada de reflexió dels moviments, grups i partits d’esquerres, sobre l’actualitat política, que s’obrirà amb una conferència del periodista Iñaki Gabilondo titulada ‘Què vam fer, què hem de fer?’.

‘El periodisme i el compromís’ serà una de les taules de debat de la UPEC, juntament amb les que es dedicaran a ‘Corrupció del sistema o sistema corrupte’, ‘Hi ha vida després de la política?’, ‘El discurs de la por’ o ‘La sobirania popular enfront del TTIP’. Un dels debats que probablement concentrarà més interès d’aquesta edició de la UPEC serà el que, sota el títol de ‘Quins projectes comuns?’, reunirà Joan Herrera, coordinador nacional d’ICV, Miquel Iceta, primer secretari del PSC, Oriol Junqueras, president d’ERC, Gemma Ubasart, secretària general de Podem-Catalunya i Quim Arrufat, diputat de les CUP. El periodista David Miró moderarà aquesta taula, que se celebrarà menys de tres mesos abans de les eleccions al Parlament de Catalunya.

L’aparador d’aquesta universitat progressista servirà, a més, perquè presentin els seus darrers llibres els historiadors Josep Fontana (‘La formació d’una identitat’) i Xavier Domènech (‘Hegemonia’) i el politòleg i dirigent de ‘Podemos’ Iñigo Errejón (‘Construir poble. Hegemonia i radicalització de la democràcia’).

Per l’edició d’aquest any s’han inscrit unes 300 persones. Jordi Serrano ha destacat el caràcter fidel del públic de la UPEC. “És un públic que es va ampliant, al qual li agrada la política amb majúscules i les reflexions pausades i plurals de les diferents esquerres existents i les que s’hi van incorporant”, ha dit.

El Manifest ‘De la protesta a la proposta’ assenyala que “ens trobem enmig d’un combat entre una vella forma de fer política, marcada per la corrupció i la desconnexió amb la ciutadania i una altra de nova que pretén ser més participativa, regeneradora i profundament progressista” i acaba sumant-se “novament i clarament, tant a la lluita per un canvi radical en la política econòmica europea com a l’exigència del dret a decidir a través de les urnes i la reclamació de mesures de sanejament de la política i els partits”. El programa de les jornades és, segons els seus organitzadors, “una proclamació d’aquest crit de democràcia i igualtat que aquest any 2015 està demostrant més que mai que pot ser compartit als carrers i a les institucions”.

La seu del sindicat CCOO de Catalunya de la Via Laietana de Barcelona acollirà aquests tres dies de debats, que clourà el catedràtic de Ciències Socials de la Universitat Pompeu Fabra Vicenç Navarro i on es premiarà la tasca del festival de música d’autor Barnasants i el seu director, Pere Camps, i els estudiants universitaris Isma i Dani, que s’enfronten a una petició judicial de vuit anys de presó per haver cremat, presumptament, un contenidor d’escombraries, durant la vaga general del 29 de març de 2012.

Etiquetas
stats