Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol
Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

El Govern portarà la llei Wert al Constitucional si no es modifica

El govern català portarà al Constitucional la llei Wert si no hi ha modificacions

EFE

Barcelona —

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha assenyalat avui que el govern català portarà al Tribunal Constitucional la nova Llei de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) si no hi ha modificacions substancials en el seu pas pel Congrés. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el conseller ha opinat que es tracta d'una llei que “en tant que preconstitucional és anticonstitucional”.

Segons la seva opinió, des de determinades forces polítiques de l'Estat “no s'ha entès ni es vol entendre que l'Estat espanyol està compost per diferents realitats nacionals i que algunes d'elles, com és el nostre cas, també estan dotades d'una llengua pròpia”.

Entén el conseller que l'aplicació de la llei impulsada pel ministre José Ignacio Wert provocaria “dos països diferents”. “La llei és un veritable atemptat a la convivència de Catalunya des d'aquesta perspectiva”, ha sentenciat. Ha subratllat que el que cal posar en valor és la llei consensuada que s'aplica a Catalunya.

La polèmica llei Wert preveu que el ministeri es faci càrrec de les quotes de col·legis privats dels alumnes les famílies vulguin que estudiïn en castellà, i després passarà la factura a la Generalitat. Una mesura, segons el ministre, “excepcional i transitòria”, a l'espera que s'introdueixi el castellà com a llengua vehicular a les escoles públiques catalanes.

Una nova trobada per fer front a “l'OPA hostil” contra el català

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat aquest dissabte que la setmana vinent convocarà a partits polítics i sector educatiu per consensuar la defensa del model d'escola catalana, després de la presentació el passat divendres del projecte de llei de reforma educativa impulsat pel ministre José Ignacio Wert. “Aquest país s'ha d'unir per fer una defensa tancada del nostre model educatiu i lingüístic”, ha subratllat Mas des de Torrelavit (Alt Penedés) on ha inaugurat el nou carrer Major de la localitat.

El president del Govern ha afirmat que la llei Wert és una “OPA hostil” al català i al sistema educatiu de Catalunya“ i que les institucions ”la combatran fins a les últimes conseqüències“

Les formacions polítiques, sindicats i algunes associacions vinculades a l'ensenyament ja van manifestar ahir el seu rebuig contra el que suposa la llei. Una de les respostes més contundents va ser precisament la de la consellera d'Ensenyament, Irene Rrigau, que va sentenciar: “A Catalunya no es pot aplicar la llei”. No només perquè ataca un model d'immersió que es considera exitós, sinó perquè segrega per raó de llengua.

PSC, ERC, ICV-EUiA i els principals sindicats van demostrar una altra vegada estar d'acord quan es tracta de defensar l'escola catalana. Tots es van emplaçar a fer el possible per no aplicar la llei.

Sobre este blog

Este blog recoge la primera etapa de El Diari de l'Educació, ahora un medio con identidad propia, que forma parte de un proyecto de periodismo independiente comprometido en la defensa del Estado del bienestar.

Visita El Diari de l'Educació

También puedes leer algunas de las noticias de El Diari de l'Educació en castellano

stats