Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol
Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

El director de CatSalut és apoderat de sis empreses que facturen a la Generalitat

Josep Maria Padrosa, director del Servei Català de la Salut (CatSalut).

catalunyaplural.cat

Barcelona —

Josep Maria Padrosa, número 2 del departament de Salut, representa empreses que van facturar en conjunt 14 milions a la Generalitat el 2012, segons ha desvelat El País

El director del Servei Català de la Salut (Cat Salut), Josep Maria Padrosa, contracta per a la Generalitat els serveis de sis empreses privades de les quals n'és apoderat. En total, l'any 2012 el conjunt d'aquestes firmes va facturar al departament de Salut, del qual Padrosa n'és el número 2, fins a 14 milions, fet que podria anar en contra de la llei catalana de compatibilitats, segons ha desvelat aquest dimecres el diari El País.

Padrosa va entrar a dirigir el CatSalut l'any 2010 de la mà del conseller Boi Ruiz, que fins llavors era president de la patronal Unió Catalana d'Hospitals i que es va endur amb ell al departament a part de la cúpula de l'organisme, entre els quals Padrosa. L'ara número 2 de Salut dirigia la Corporació Fisiogestión, holding de sis empreses sanitaries. En entrar al CatSalut en va abandonar la direcció, però segueix sent apoderat de les empreses.

El rotatiu informa que, a més, les empreses que representa Padrosa, que efectuen la pràctica totalitat dels seus negocis amb la Generalitat, no han patit tant les retallades com ho han fet els centres sanitaris públics. Des de l'any 2011 els ajustaments a alguns hospitals han arribat al 20% del seu pressupost, mentre que a les empreses de Padrosa no ha superat el 9%.

L'administrador del holding ha admès a El País que Padrosa segueix tenint poders sobre les empreses, encara que ha defensat que en cap moment els ha utilitzat.

La PARS demana la dimissió de Padrosa per incompatibilitats

La Plataforma d'Afectats per les Retallades Sanitàries (PARS) considera que la situació de Padrosa incompleix dues normatives: la Llei d'Incompatibilitats que impedeix a Alts Càrrecs tenir representacions a empreses privades, i la Llei d'Ordenació Sanitària, que estipula que cap membre del consell del CatSalut pot tenir vinculació amb empreses que prestin serveis a l'organisme.

“El conseller Boi Ruiz no pot demorar una investigació sobre els fets”, expressen des de la PARS, que ja han engegat una campanya a les xarxes socials per demanar la dimissió de Padrosa. “Ja n'hi ha prou d'impunitat”, denuncien, “el que està en joc no és només la nostra salut física i mental, sinó la nostra salut com a societat democràtica”, afegeixen.

Sobre este blog

El Diari de la Sanitat forma parte de un proyecto de periodismo indepeniente comprometido con la defensa del Estado del bienestar. Si quieres participar, ponte en contacto con nosotros a fundacio@catalunyaplural.cat.

Este blog ha sido la plataforma para impulsar un nuevo medio digital:

Visita El Diari de la Sanitat

El Diari de la Sanitat

Etiquetas
stats