Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La CUP diu que l'acord amb Junts pel Sí “no es trenca” sinó que “muta”

Eulàlia Reguant, de la CUP, passa per davant del Govern

Oriol Solé Altimira

La CUP ha justificat aquest dimecres al Parlament el seu 'no' als pressupostos sabent que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha donat per trencat el pacte d'estabilitat que articula la majoria independentista de 72 diputats. La diputada cupaire, Eulàlia Reguant, no ha obviat els missatges que envia la Generalitat. “Avui no es trenca cap acord polític”, ha valorat, sinó que, per la diputada, el pacte entre independentistes “muta”.

“Estem decebudes del camí recorregut fins ara com el seu resultat final”, ha asseverat la diputada, que ha retret al Govern uns comptes que, al seu parer, “claudiquen davant Montoro”. Per Reguant, els pressupostos que el Parlament tombarà aquest dimecres són “insatisfactoris socialment i obeeixen als interessos dels poderosos”.

Reguant ha fet especial èmfasi en les desavinences en política fiscal que mantenen el Govern i la CUP. “No podem parlar dels pressupostos més socials de la història -tal com diu Junqueras- si no s'aborda el debat fiscal i el model econòmic”, ha valorat la diputada. Reguant ha acusat l'executiu de “tapar-se les vergonyes amb una actitud poruga davant l'Estat i obedient amb l'austeritat”.

Malgrat l'ambient de tensió que es respira aquest dimecres al Parlament entre socis independentistes, Reguant ha mantingut la mà estesa al Govern, especialment per als pressupostos de 2017, sempre que sigui per avançar a la independència. En aquest sentit, la diputada ha considerat que els interessos electorals d'ERC i Convergència de cara a les generals “han anteposat” un debat en profunditat sobre els comptes. “No val fer trampa”, ha conclòs.

Etiquetas
stats