Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

García Albiol demana al PSC de Badalona que “deixi de fer el ridícul” sobre la moció de censura

El PP proposa liderar una moció de censura a Badalona i Albiol (PP) la rebutja

Arturo Puente

El PP de Badalona ha sortit al pas de la proposta del PSC de dur a terme una moció de censura per fer caure el govern de la ciutat, liderat per Dolors Sabater, de Guanyem. Després que els socialistes anunciessin contactes amb la seva formació a la recerca d'un govern alternatiu, Xavier García Albiol ha negat que aquestes es produeixin mentre el PSC mantingui el veto a la seva formació per entrar al nou Executiu.

En declaracions a Catalunya Plural, Xavier García Albiol ha considerat “infantil i ridícul” el plantejament dels socialistes, que es proposen per liderar un govern amb els seus quatre regidors en el qual no participi el PP. “Estem disposats a asseure'ns a parlar per articular un canvi de govern, parlant amb Ciutadans, amb el PSC i fins i tot amb el regidor de CDC. Ara, si el que es pretén és organitzar un circ per blanquejar la seva imatge, nosaltres no participarem”, assegura Albiol.

Fonts del grup municipal del PSC expliquen que donen per trencat el pacte d'investidura després de l'acte de desobediència de l'equip de govern aquest dimecres, per la qual cosa han de promoure una moció de censura. “El PP pot donar suport al govern alternatiu o mantenir l'actual que tan poc els agrada”, asseguraven fonts socialistes municipals. Albiol, però, descarta aquesta possibilitat. Segons ha recordat, els socialistes ni tan sols compten amb les signatures suficients per a registrar una moció de censura, per la qual es necessiten 14 regidors, mentre que el PSC en té quatre.

Per això, el líder del PP ha reclamat al PSC que “deixi de fer el ridícul” i que expliqui “d'on pensen treure les firmes” per presentar la proposta de moció de censura si no és del seu grup. Albiol considera que el PSC està duent a terme una estratègia per blanquejar la seva imatge ja que “tots saben que són els responsables que la CUP governi Badalona”.

Sense el PP, la possibilitat d'una moció de censura contra l'actual equip de govern, format per Guanyem -Podem i la CUP-, ERC i ICV-EUiA perd força. Aquesta última formació, que s'ha mostrat crítica amb l'actuació del govern respecte a la desobediència a l'ordre judicial que obligava a obrir l'ajuntament el 12 d'octubre, ha emès un comunicat en el qual rebutgen la moció de censura i en la qual asseguren que no donaran suport a cap acció que pugui tornar el PP al govern de Badalona.

Etiquetas
stats