Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El PSOE convierte su Comité Federal en un acto de aclamación a Pedro Sánchez
Las generaciones sin 'colchón' inmobiliario ni ahorros
Opinión - El extraño regreso de unas manos muy sucias. Por Pere Rusiñol

La campanya pel 'sí' unirà a partir del 15 de setembre entitats i partits independentistes

Final de l'acte de presentació de la campanya

elDiario.es Catalunya

  • Entra en funcionament el portal webdelsi.cat on es pot trobar argumentació favorable a la independència

Partits i entitats favorables a la independència de Catalunya han presentat avui a la plaça del Rei de Barcelona la campanya del 'sí', que començarà el 15 de setembre a la mitjanit. Serà just dues setmanes abans del referèndum anunciat per a l'1 d'octubre. En aquesta campanya destaquessin tres grans actes -almenys un d'ells a Barcelona, tot i que encara no es coneixen detalls.

Entre els participants de la campanya unitària es troben l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Òmnium Cultural i Súmate -per part de les entitats- i el PDeCAT, ERC, la CUP, Demòcrates i MES -entre els partits-.

“Sabem que el 'sí' té moltes veus, molts colors, molts accents i volem que aquesta diversitat sigui present amb tota la intensitat en els propers dos mesos fins a l'1 d'octubre”, ha explicat el president de l'ANC, Jordi Sànchez, a l'inici de l'acte.

Des d'avui també està en marxa el portal webdelsi.cat on es pot trobar, com va anunciar Sánchez, l'argumentació favorable a la independència, els actes de les entitats i partits membres de la campanya, un espai per inscriure's com a voluntari i un apartat de donacions per finançar-la. “L'argumentari està a disposició de tothom”, ha dit Sánchez, que considera que l'1-O és una oportunitat “única”. No obstant això, Sánchez opina que s'han de centrar els esforços en la mobilització i el “gran acte” de l'11 de setembre. De moment ja hi ha més de 35.000 persones inscrites i 700 autocars preparats.

A l'acte també han assistit David Bonvehí (PDECat), Sergi Sabrià (ERC), Antoni Castellà (Demòcrates), Quin Arrufat (CUP), Neus Lloveras (AMI) i Jordi Bosch (Òmnium).

Etiquetas
stats