Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Música per al gran poeta valencià

Salut Alcover

València —

Carles Dénia estrena el seu últim disc, “Cant espiritual”, basat en l’obra homònima d’Ausiàs March. Una oració que ell no veu com una peça “només religiosa” sinò “filosòfica i humanista” i que ha convertit en 13 cançons que interpreta acompanyat de sis músics.

Dénia reconeix la dificultat de musicar el ritme i l’estructura marquiana, un decasíl.lab amb cesura en la quarta síl.laba, el que anomena la “martellada rítmica” del poeta medieval, i ho fa entre el jazz, el cant tradicional valencià i el flamenc, “tres gèneres que van en la mateixa direcció”.

Es confessa sorprés per la “apassionament” de March, un poeta “canviant”, una figura “esquizofrènica” que va d’extrem a extrem, que manté una conversa molt dura amb Déu, però que “difícilment es pot superar”.

Li agrada definir a March com “un paisà” i pensar que els dos comparteixen “el mateix paisatge”, el de la comarca de la Safor que els uneix amb cinc segles de distància.

Sobre este blog

Secció de cultura de l'edició valenciana d'elDiario.es.

Etiquetas
stats