Edificant, un “pla de xoc” contra els barracons que preveu la construcció de 200 col·legis i instituts

EFE

València —

El nou pla per a la construcció, reforma i millora dels centres educatius de la Comunitat Valenciana, Edificant, contempla una aliança entre la Generalitat i els ajuntaments per a agilitar els tràmits que permeten l'engegada de noves infraestructures educatives.

Edificant, presentat aquest dilluns pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha sigut creat com un “pla de xoc contra els barracons” i preveu una inversió superior als 700 milions d'euros per a la construcció de més de 200 col·legis i instituts i la reforma d'altres 500.

Contempla que siguen els ajuntaments interessats els que de forma voluntària s'adherisquen al pla i realitzen el projecte, la contractació i la certificació de l'obra, mentre que la Generalitat es farà càrrec del cost econòmic de les infraestructures educatives.

Ximo Puig ha destacat que l'educació és la “millor política econòmica i social que pot tenir un govern” i ha al·ludit a la importància d'aquesta “aliança més profunda” entre la Generalitat i els Ajuntaments de la Comunitat “per a aconseguir allò que solos” es tardaria a aconseguir.

Per la seua banda, Vicent Marzà ha subratllat que el pla és un instrument que ajudarà a ser més eficients i crear millors infraestructures i aules més dignes sumant els esforços de les diferents administracions.