Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El Gobierno retoma una actividad legislativa que lo enfrenta a sus socios
"Te vamos a joder la vida": las amenazas de una banda de desalojos ilegales
Opinión - Libertad de extorsión. Por Rosa María Artal

Un paquet d'inversions de 4,2 milions a Benitatxell busca augmentar els recursos hídrics davant la situació de sequera

Obres a Benitatxell.

Toni Cuquerella

0

El Consorci d'Aigua Teulada-Benitatxell ha aprovat un paquet de mesures per a fer front a la situació de sequera que s'espera davant l'escassetat de pluges de l'últim any. D'una banda, per a augmentar els recursos hídrics i aconseguir cabal de qualitat, s'han adjudicat, mitjançant licitació pública, dues obres: els treballs per a posar en marxa el pou Canor Bessó i la conducció d'aquest pou a la dessaladora de Castellons, adjudicats a la companyia Aquambiente Servicios per al sector de l'aigua S.AU. per 1.975.926 euros; i la construcció de la nova dessaladora de Castellons, concedida a l'empresa Contractes Vilor S.L. per 1.655.669 euros. A més, s'ha aconseguit l'execució com a millora d'una instal·lació solar de 100 kW de potència, valorada en 111.536 euros.

En paral·lel, i amb l'objecte també de continuar augmentat els recursos hídrics del Consorci, s'ha aprovat dotar d'un pressupost de 186.872 euros per a desenvolupar el pou de Senija II, que es troba a l'espera d'aquests treballs des del 2017. D'aquesta manera, es posa fi als treballs que es van iniciar a la fi del 2022 per part dels tècnics de tots dos municipis, els quals proposaven alternatives tècniques i valoracions econòmiques que van aconseguir proposar la solució més òptima per a la redacció del projecte final.

Quant a la millora de les infraestructures en aquest 2024 Teulada Moraira invertirà 202.200 euros per a continuar millorant el sistema de distribució d'aigua potable i Benitatxell 140.592 euros. A més, es destinaran 36.000 euros per a la remodelació integral dels bombaments de Cimera del Sol i Moraira, que concerneixen tots dos municipis.

Concretament, al Poble Nou de Benitatxell ja s'han desenvolupat aquests dos últims anys les obres per a la renovació de les canonades de l'avinguda d'Alacant, els carrers la Pau, Major i cantonet de Bufó i la zona del Barranc Roig.

Així mateix, en la junta es va aprovar la signatura d'un conveni de col·laboració amb l'Institut Geològic i Miner d'Espanya, organisme dependent del Centre Superior d'Investigacions Científiques del Ministeri de Ciència i innovació, per a resoldre els problemes d'evacuació de les salmorres de les plantes dessaladores. A través d'aquest conveni es realitzarà també un estudi per a localitzar nous recursos addicionals per al proveïment de la planta dessaladora de La Serp del Poble Nou de Benitatxell.

Finalment, i donant compliment a les indicacions de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, es va explicar el contingut del Pla Especial de Sequera del Consorci, aprovant la primera bateria d'actuacions per a tractar de gestionar els episodis amb poca o nul·la disponibilitat de recursos.

Etiquetas
stats