eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Sergi Franch

Periodista (Reus, 1976). Premsa i ràdio a La Xarxa, Alcover Ràdio i Ràdio Terra. També a l'ARA Andorra i l'Agència de Notícies andorranes. Membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils, he publicat a Mèdia.cat diferents reportatges sobre aïllament penitenciari.  Des del 2012, he pogut explicar diferents històries des de Síria. 

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 254

L'Ajuntament de Barcelona obre expedient sancionador a l'inquilí del pis que va rellogar a la seva propietària

El llogater que va posar en Airbnb el pis que havia llogat al barri de la Barceloneta , i que va acabar ocupant la seva pròpia propietària, s'enfronta a una multa d'almenys 60.000 euros. Així ho han explicat fonts municipals a aquest mitjà, que han confirmat l'obertura d'un expedient sancionador. A Airbnb, en canvi, l'Ajuntament no ha obert expedient, per tenir-ne un obert des de novembre de 2016.

L'expedient contra Airbnb es troba actualment en la fase d'estudi de les al·legacions presentades per la plataforma. En cas que es tanqui i la multa sigui finalment imposada, l'operadora turística podria ser sancionada amb una quantia mínima de 600.000 euros, per "reincidir en la publicació en els seus llocs web de pisos sense fer constar el número de llicència", una infracció considerada molt greu per la Llei de Turisme de Catalunya.

Seguir leyendo »

El Ayuntamiento de Barcelona abre expediente sancionador al inquilino del piso que realquiló a su propietaria

El inquilino que puso en Airbnb el piso que había alquilado en el barrio de la Barceloneta , y que acabó ocupando su propia propietaria, se enfrenta a una multa de 60.000 euros. Así lo han explicado fuentes municipales a este medio, que han confirmado la apertura de un expediente sancionador. Para Airbnb en cambio el Ayuntamiento no ha abierto expediente, por tener uno abierto desde noviembre de 2016. 

El expediente contra  Airbnb se encuentra actualmente en la fase de estudio de las alegaciones presentadas por la plataforma. En caso que se cierre y la multa sea finalmente impuesta, la operadora turística podría ser sancionada con la cuantía máxima, 600.000 euros, por "reincidir en la publicación en sus sitios web de pisos sin hacer constar el número de licencia", una infracción considerada muy grave por la Ley de Turismo de Catalunya.

Seguir leyendo »

L'Ajuntament de Barcelona inspecciona un pis rellogat a Airbnb que la seva propietària ha ocupat

L'Ajuntament de Barcelona diu "ja n'hi ha prou" a Airbnb. Una altra vegada. La tinent d'alcaldia, Janet Sanz, ha anunciat que un inspector municipal s'ha dirigit aquest dijous a obrir expedient al llogater de la Barceloneta que va rellogar el seu pis a través de la plataforma i que la propietària ha acabat ocupant.

La propietària del pis va descobrir que al pis no s'hi trobava la persona a qui havia llogat el pis, sinó que s'havia convertit en un pis turístic, pel que va fer una reserva mitjançant Airbnb i va ocupar el seu propi immoble. La història que ha donat a conèixer aquest dijous pel diari La Vanguardia , assenyala la manca de control de la plataforma   per a assegurar-se que no hi hagi irregularitats com el relloguer .

Seguir leyendo »

Barcelona investiga el piso realquilado por Airbnb que su propietaria ha ocupado para recuperarlo

El Ayuntamiento de Barcelona dice "basta ya" a Airbnb. Una vez más. La teniente de alcaldía de Barcelona, Janet Sanz, ha anunciado que un inspector municipal se ha dirigido este jueves a abrir expediente al inquilino de la Barceloneta que realquiló su piso a través de la plataforma y que la propietaria ha acabado ocupando.

La propietaria del piso descubrió que en él no se encontraba viviendo la persona a la que se lo había alquilado, sino que se había convertido en un piso turístico, por lo que hizo una reserva mediante Airbnb y ocupó su propio inmueble. La historia ha sido dada a conocer este jueves por el diario La Vanguardia, señalando la falta de control de la plataforma  para cerciorarse de que no haya irregularidades como el realquiler.

Seguir leyendo »

La Generalitat presenta un índex de preus de referència per moderar la pujada dels lloguers

La  pujada dels preus del lloguer a Barcelona i altres ciutats de la seva àrea metropolitana és un dels problemes que escala posicions en l'agenda de prioritats de les institucions catalanes. Aquest dimecres el Govern de la Generalitat ha presentat un índex de preus de referència per a l'arrendament d'habitatge, amb l'objectiu de moderar les pujades abusives en 27 municipis. L'índex pot consultar a l'adreça: www.agenciahabitatge.gencat.cat/indexdelloguer.

El web, presentat per la consellera de Governació, Meritxell Borràs, està elaborat amb base a prop de 200.000 contractes de lloguer en vigor, a través dels quals l'eina ofereix una estimació de preus mitjans per a la zona, mesurant també paràmetres com els metres de l'habitatge o el seu estat. Amb aquesta informació l'arrendatari pot saber si li estan demanant un preu per sobre de la mitjana de referència i, en teoria, pugui negociar amb el propietari.

Seguir leyendo »

Catalunya presenta un índice de precios de referencia para moderar la subida de los alquileres

La subida de los precios del alquiler en Barcelona y otras ciudades de su área metropolitana es uno de los problemas que escala posiciones en la agenda de prioridades de las instituciones catalanas. Este miércoles el Govern de la Generalitat ha presentado un índice de precios de referencia para el arrendamiento de vivienda, con el objetivo de moderar las subidas abusivas en 27 municipios. El índice puede consultarse en la dirección  www.agenciahabitatge.gencat.cat/indexdelloguer.

La web, presentada por la consellera de Governació, Meritxell Borràs, está elaborada con base en cerca de 200.000 contratos de alquiler en vigor, a través de los cuales la herramienta ofrece una estimación de precios medios para la zona, midiendo también parámetros como los metros de la vivienda o su estado. Con esta información el arrendatario puede saber si le están pidiendo un precio por encima de la media de referencia y, en teoría, pueda negociar con el propietario.

Seguir leyendo »

Barcelona dóna llum verda a comprar habitatges del carrer Lancaster, víctimes de l'assetjament immobiliari

Els inquilins dels números 7, 9, 11, 13 i 13 bis del carrer Lancaster han assistit aquest dimarts a la comissió de Drets Socials de l'Ajuntament de Barcelona i han sortit més tranquils del que van entrar. Tots els grups municipals, excepte el PP i Ciutadans, han aprovat autoritzar al consistori que encapçala Ada Colau a iniciar les negociacions amb les diferents propietats per comprar habitatges, totes elles afectades per l'assetjament immobiliari.

En concret, la comissió ha aprovat una proposició d'ERC perquè l'Ajuntament "establir les accions necessàries" per fer-se amb la propietat dels immobles. Els veïns han vist així com es posava sobre el paper una remor del qual havien sentit parlar en les últimes setmanes.

La solució adoptada pels partits de Barcelona rèplica  la compra que va fer el govern municipal de la finca del carrer Leiva 37 . L'immoble que va ser comprat per un fons inversor va notificar als veïns la intenció de liquidar els seus contractes de lloguer. L'Ajuntament va exercir el dret de tempteig i retracte, salvant l'expulsió als veïns. "Vam comprar Leiva 37 per donar una lliçó", ha recordat el regidor d'Habitatge, Josep Maria Montaner.

Amb tot, Montaner ha advertit que l'Ajuntament, tot i estudiar "molts" casos similars als de Lancaster i Leiva, no pot comprar totes les finques. El regidor ha recordat que en dos anys el govern de Colau ha comprat 167 pisos, amb una inversió de 17,5 milions d'euros.

El del carrer Lancaster és el paradigma de la situació que també pateixen almenys 70 edificis sencers de la ciutat de Barcelona. Promotores i immobiliàries compren els habitatges per rehabilitar i posteriorment vendre-les o llogar-les a preus més alts. Pel camí, no renoven els contractes dels inquilins. De fet, l'últim veí del carrer Lancaster 13 va denunciar per assetjament immobiliari a la propietària de l'immoble, la promotora MK Premium . Al seu torn, l'empresa es va querellar per injúries contra la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, després d'acusar MK Premium de "violència immobiliària" a la televisió.

Seguir leyendo »

Barcelona da luz verde a comprar las viviendas de la calle Lancaster, víctimas del acoso inmobiliario

Los inquilinos de los números 7, 9, 11, 13 y 13 bis de la calle Lancaster han asistido este martes a la comisión de Derechos Sociales del Ayuntamiento de Barcelona y han salido más tranquilos de lo que entraron. Todos los grupos municipales, salvo el PP y Ciutadans, han aprobado autorizar al consistorio que encabeza Ada Colau a iniciar las negociaciones con las distintas propiedades para comprar las viviendas, todas ellas afectadas por el acoso inmobiliario.

En concreto, la comisión ha aprobado una proposición de ERC para que el Ayuntamiento "establezca las acciones necesarias" para hacerse con la propiedad de los inmuebles. Los vecinos han visto así como se ponía sobre el papel un rumor del que habían oído hablar en las últimas semanas.

Seguir leyendo »

Una campaña contra la masificación turística cuela dos carteles en las marquesinas de Barcelona

El que con toda seguridad será este verano el debate más candente en la ciudad de Barcelona, el del turismo y sus efectos en el precio del alquiler, se ha colado este fin de semana en las marquesinas municipales como si de publicidad se tratara. Una campaña anónima ha conseguido colocar dos carteles fake contra la masificación turística en los lugares que el Ayuntamiento alquila para la publicidad convencional, desatando, de paso, una agria polémica entre el Gobierno de Colau y la oposición.

La polémica se inició este domingo por la tarde cuando el líder de ERC en el consistorio, Alfred Bosch, alertó de que un cartel se había "colado" –según sus palabras– y reclamó al Ayuntamiento que lo retirara inmediatamente, calificando la acción de "ataque al comercio".

Seguir leyendo »

L'Ajuntament de Barcelona manté el policia condemnat per trencar la mandíbula a un detingut a comissaria

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona  condemnat a un any de presó i una indemnització de 10.000 euros per trencar-li la mandíbula d'un cop de puny a un migrant el juliol del 2011  segueix prestant servei a la policia local de Barcelona.

Així ho han confirmat a aquest diari fonts municipals, que han explicat la falta de mesures disciplinàries al·legant que el condemnat ha decidit recórrer la sentència davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). "Fins que no hi hagi finalitzat tot el procés judicial", remarquen les mateixes fonts, no se li pot obrir expedient.

Seguir leyendo »