eldiario.es

Síguenos:

Boletines

Boletines

Menú

Sergi Franch

Periodista (Reus, 1976). Premsa i ràdio a La Xarxa, Alcover Ràdio i Ràdio Terra. També a l'ARA Andorra i l'Agència de Notícies andorranes. Membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils, he publicat a Mèdia.cat diferents reportatges sobre aïllament penitenciari.  Des del 2012, he pogut explicar diferents històries des de Síria. 

  • Reacciones a sus artículos en eldiario.es: 459

La CUP exige que se haga pública la ley de desconexión antes de la campaña del referéndum

La CUP ha pedido a Junts pel Sí que haga público de forma "inmediata" el contenido de la ley de transitoriedad, la conocida como Ley de desconexión de Catalunya con España, previa a la celebración del referéndum. La diputada de la CUP, Mireia Boya, ha trasladado a Puigdemont la necesidad de conocer las consecuencias que tendría una victoria del Sí antes de iniciar el inicio de la campaña, en principio a mediados de septiembre.  

Para Boya, la Generalitat va "tarde" para que antes del inicio de la campaña del referéndum se haga pública la ley. "Que Junts pel Sí presente de una vez por todas la ley de transitoriedad", ha exigido la diputada. Este martes la Mesa del Parlament se ha vuelto a reunir sin llevar la admisión a trámite de la ley del referéndum en el orden del día, como ya sucedió el pasado miércoles. 

Seguir leyendo »

El sector turístico de Barcelona consideran como "menores" las cancelaciones tras el atentado

Los agentes económicos de Barcelona, agrupados en el consorcio Turisme de Barcelona señalan que no hay ninguna afectación en la actividad del sector y que tras los atentados las anulaciones de reservas en la ciudad han sido "menores". El presidente del consorcio que integra el Ayuntamiento de Barcelona, la Cámara de Comercio y la Fundación Barcelona Promoción, Joan Gaspart, ha destacado la normalidad que ha recuperado el sector turístico. 

Tras una reunión mantenida con los empresarios de la hosteleria, la alcaldesa de Barcelona Ada Colau ha agradecido la respuesta de los agentes económicos tras el atentado sufrido sufrió el pasado jueves en la Rambla de Barcelona. Tras destacar que la ciudad ha recuperado su normalidad, Colau ha recordado que la implicación del gremio turístico que permitió atender a los heridos y a los familiares de los afectados.

Seguir leyendo »

Cientos de personas se manifiestan con las entidades musulmanas en contra del terrorismo

"No al terrorismo, no a la violencia y sí a la paz". Este ha sido el llamamiento de la comunidad musulmana. Con el lema "La comunidad musulmana contra el terrorismo" cientos de personas se han manifestado este lunes por la tarde en la plaza de Catalunya de Barcelona. 153 entidades se han adherido al manifiesto y han mostrado su rechazo a los atentados de Barcelona y Cambrils.

Un manifiesto y tres parlamentos hechos en catalán, castellano y árabe han precedido un minuto de silencio que se ha impuesto rotundamente en medio de la plaza de Catalunya. También han querido mostrar el apoyo a las familias de las víctimas y los heridos. "Tenemos que trabajar para que no vuelva a pasar", ha afirmado la portavoz de la Fundación Ibn Battuta, Míriam Hatibi.

Seguir leyendo »

Centenars de persones es manifesten amb les entitats musulmanes en contra del terrorisme

"No al terrorisme, no a la violència i sí a la pau". Aquesta ha estat la crida de la comunitat musulmana.  Amb el lema "La comunitat musulmana contra el terrorisme" centenars de persones s'han manifestat aquest dilluns al vespre a la plaça de Catalunya. 153 entitats s'han adherit al manifest i han mostrat el seu rebuig als atemptats de Barcelona i Cambrils. Les entitats criden a fer una reflexió profunda per expulsar "ideologies perverses".

Un manifest i tres parlaments fets en català, castellà i àrab han precedit un minut de silenci que s'ha imposat rotundament enmig de la plaça de Catalunya. També han volgut mostrar el suport a les famílies de les víctimes i els ferits. "Hem de treballar perquè no torni a passar", ha afirmat la portaveu de la Fundació Ibn Battuta, Míriam Habiti, que demana fer una reflexió profunda sobre els fets.

Seguir leyendo »

El periodista Hamza Yalçin empresonat a Brians I no va ser detingut ni a Itàlia ni a Grècia

El periodista turc Hamza Yalçyn va passar pels controls de passaport dels aeroports d'Itàlia i Grècia en el mateix viatge que el va portar a Barcelona rumb a Londres sense que se li comuniqués cap ordre de detenció emesa per la Interpol a instàncies de la República de Turquia.  Una detenció que sí es va produir a l'Aeroport del Prat.

Aquest periodista i escriptor diu que viu en una situació "kafkiana" després de dues setmanes empresonat a la presó de Brians I, i en espera de que se li comuniquin els càrrecs que Turquia li imputa.  L'adjunt al  Síndic de Greuges, Jaume Saura, es va entrevistar a la presó amb el periodista, que li va transmetre la seva sorpresa davant la situació en què es troba.

Seguir leyendo »

El periodista Hamza Yalçin encarcelado en Brians I no fue detenido ni en Italia ni en Grecia

El periodista turco Hamza Yalçyn pasó por los controles de pasaporte de los aeropuertos de Italia y Grecia en el mismo viaje que lo llevó a Barcelona rumbo a Londres sin que se le apercibiera de ninguna orden de detención emitida por la Interpol a instancias de la República de Turquía. Una detención que sí se produjo en el Aeropuerto de El Prat.

Este periodista y escritor perseguido por Erdogan dice vivir en una situación "kafkiana" tras dos semanas encarcelado en la prisión de Brians I, y en espera que se le comuniquen los cargos que Turquía le imputa. El adjunto al Síndic de Greuges (el Defensor del Pueblo catalán), Jaume Saura, se entrevistó en la cárcel con el periodista, quien le transmitió su sorpresa ante la situación en que se encuentra.

Seguir leyendo »

Els atacs contra una mesquita i el consolat marroquí mantenen en alerta a la comunitat islàmica catalana

"Vais a morir putos moros" és l'amenaça que uns desconeguts han deixat a les portes i la façana d'un centre de culte a Montblanc, mentre que el consolat del Marroc de Tarragona ha aparegut aquest matí tenyida de pintura vermella. Aquests atacs han posat en alerta la comunitat islàmica de Catalunya que compta amb 250 centres de culte. 

Són expressions xenòfobes pròpies del corrent islamòfoba que es va desencadenar també, per exemple, a França després dels atemptats contra el setmanari satíric Charlie Hebdo, al gener de 2015. Una rèplica que es temia després de l'atemptat sofert aquest dijous a la Rambla de Barcelona, i sobre les que diferents líders polítics avisaven que s'haurien de fer front.

Seguir leyendo »

Los ataques contra una mezquita y el consulado marroquí mantienen en alerta a la comunidad islámica catalana

"Vais a morir putos moros" es la amenaza que unos desconocidos han dejado en las puertas y la fachada de un centro de culto en Montblanc, mientras que el consulado de Marruecos de Tarragona ha amanecido teñida de pintura roja. Estos ataques han puesto en alerta la comunidad islámica de Catalunya que cuenta con alrededor de 250 centros de culto. 

Son expresiones xenófobas propias de la corriente islamófoba que se desató también, por ejemplo, en Francia tras los atentados contra el semanario satírico Charlie Hebdo, en enero de 2015. Una réplica que se temía tras el atentado sufrido en la Rambla de Barcelona, y a las que diferentes líderes políticos avisaban ayer que se tendría que hacer frente.

Seguir leyendo »

Airbnb cedeix a la pressió de l'Ajuntament de Barcelona i retira 1.036 pisos turístics sense llicència

La guerra oberta entre l'Ajuntament de Barcelona i Airbnb ja compta amb un primer resultat de baixes.  Després de la reunió mantinguda per l'Ajuntament amb els responsables d'Airbnb el passat mes 12 de juliol, la plataforma ha eliminat de la seva web 1.036 pisos sense llicència. Aquests pisos formen part del llistat que l'Ajuntament va lliurar a Airbnb després que manifestés la seva voluntat de complir amb la normativa. Després del mes de termini donat per l'Ajuntament, Airbnb ha complert.

La mateixa alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va mostrar cautelosa respecte la voluntat de la plataforma: "ara cal que compleixin", avisava. Per ara es treballa, segons assenyalen fonts municipals, per "trobar els mecanismes que permetin retirar de forma ràpida qualsevol pis sense llicència". Així, l'Ajuntament queda a partir d'aquest moment com a vigilant de que a la web només s'ofereixin aquells allotjaments que comptin amb llicència turística i s'indiqui el número de registre costat de l'anunci. 

Des del juliol de 2016, quan es va posar en marxa el pla de xoc per a la lluita contra l'allotjament turístic il·legal, l'Ajuntament ha imposat 6.197 expedients disciplinaris dels quals 3.473 són sancionadors. També, s'han dictat 2.332 ordres de cessament a pisos que no comptaven amb llicència. D'aquests, 744 han acatat l'ordre i s'ha procedit al precinte de 145 allotjaments il·legals. 

Des de juliol de 2016, l'Ajuntament ha rebut 3.059 queixes i reclamacions a través d'una pàgina  web específica on es pot consultar les adreces de pisos amb llicència i informar a l'Ajuntament en cas de possibles irregularitats. A més, s'han rebut 1.116 trucades als telèfons gratuïts habilitats. 

Amb els resultats a la mà, l'Ajuntament recorda l'augment de l'equip de 150 inspectors i visualitzadors que segueixen la pista als possibles allotjaments turístics sense llicència. Però també defensa que la persecució de l'allotjament turístic il·legal "no es concebi com un pla estacional sinó com una eina estructural que s'utilitzi tot l'any". Asseguren que gairebé s'ha triplicat des de juliol de l'any passat respecte als dos anys i mig que van des de 2014.

Les multes sobre els allotjaments que operen sense llicència poden arribar als 60.000 euros.  En el cas de reiteració, aquestes sancions poden arribar als 600.000 euros com la que ha recorregut Airbnb després d'anunciar repetidament pisos turístics sense llicència.

Seguir leyendo »

Airbnb cede a la presión del Ayuntamiento de Barcelona y retira 1.036 pisos turísticos sin licencia

La guerra abierta entre el Ayuntamiento de Barcelona y Airbnb ya cuenta con un primer resultado de bajas. Tras la reunión mantenida por el Ayuntamiento con los responsables de Airbnb el pasado mes 12 de julio, la plataforma ha eliminado de su web 1.036 pisos sin licencia. Estos pisos forman parte del listado que el Ayuntamiento entregó a Airbnb tras manifestar su voluntad de cumplir con la normativa. Tras el mes de plazo dado por el Ayuntamiento, Airbnb ha cumplido.

La misma alcaldesa de Barcelona, Ada Colau, se mostró cauta respecto la voluntad de la plataforma: "ahora falta que cumplan", avisaba. Por ahora se trabaja, según señalan fuentes municipales, para "encontrar los mecanismos que permitan retirar de forma rápida cualquier piso sin licencia". Así, el Ayuntamiento queda a partir de este momento como vigilante de que en la web sólo se ofrezcan aquellos alojamientos que cuenten con licencia turística y se indique el número de registro junto al anuncio. 

Seguir leyendo »