Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutjat denega el desallotjament cautelar de l'edifici del Sareb ocupat per la PAH

Imatge de la façana de l'edifici el dia de l'ocupació. (Foto: R. L.)

João França

Barcelona —

La jutgessa Inmaculada Vacas, del jutjat d'instrucció número 4 de Sabadell, ha denegat avui el desallotjament cautelar que demanava el Sareb contra la tercera ocupació de l'Obra Social de la PAH de Sabadell. Segons explica l'activista Pau Llonch, l'auto “diu que el dret a la propietat privada està limitat constitucionalment per la funció social i que, per tant, s'han de compaginar els interessos de la propietat amb la funció social”.

El text assegura que l'entitat havia desistit de la funció social de l'immoble, que portava quatre anys buit. La jutgessa remarca que el “banc dolent” no ha fet cap activitat per donar-hi ús, no ha complert amb el deure, regulat per la llei d'urbanisme, de conservar l'edifici, ni ha dut a terme cap actuació per recuperar-lo més enllà de la denúncia.

Davant d'aquestes evidències, Llonch explica que la jutgessa ha decretat que la situació actual “no és cap perjudici per l'entitat i en canvi el desallotjament sí que ho seria per les famílies, perquè, com hem demostrat amb serveis socials, no tenen on anar”. La resolució de la jutgessa ha estat sobre el desallotjament cautelar, però el procés segueix endavant fins que arribi a judici. En qualsevol cas, perquè es demostri la comissió d'un delicte d'usurpació, s'hauria de provar que amb l'ocupació s'ha privat a la propietat de l'ús de l'immoble, en cas que n'hi hagués algun.

“Estem molt contentes i molt contents, perquè en aquest cas la jutgessa ens ha donat la raó i ha dictat un auto molt valent”, ha declarat Llonch. “La desobediència dóna els seus fruits i ens estan obligant a exercir-la”, ha afegit l'activista, que ha agraït tot el suport rebut durant aquests dies per part de les persones que s'han solidaritzat i la setantena d'entitats que s'han adherit al manifest de suport.

Text íntegre de l'auto:

Etiquetas
stats