Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència absol els “Nois del Sucre” acusats per portar la mateixa pólvora que un petard

Palau de Justícia de Barcelona

Xavier Puig i Sedano

L'Audiència de Barcelona ha absolts els dos joves de Mataró i Lleida pels quals la fiscalia demanava quatre anys i sis mesos de presó per portar 2,5 grams de pólvora blanca. Segons la sentència hi ha una “absència del requisits per poder qualificar la substancia intervinguda, donada l'escassa quantitat, com a substancia explosiva”. En la mateixa línia el jutge considera que no es pot acreditar “la pròpia existència del delicte en si mateix”.

Els joves van ser retinguts pels Mossos d'Esquadra el 25 d'abril de 2013 en considerar que tenien una actitud sospitosa perquè anaven entrant als caixers d'entitats bancàries que trobaven al seu pas. La sentencia recull que no es pot considerar un delicte per la seva suposada finalitat “basant-se exclusivament en les manifestacions de l'agent policial [...] en referència a que l'actitud dels acusats els va semblar sospitosa”.

Durant l'escorcoll a un dels dos joves, des de llavors coneguts com els Nois del Sucre, li van trobar un petit pot de plàstic on hi havia 2,5 grams de barreja de sucre i clorat sòdic, considerada una mescla potencialment explosiva. La mescla equival a la quantitat de pólvora que porten alguns petards comercials i finalment la seva perillositat ha estat desestimada pel jutge. Segons la versió dels acusats, el pot li hauria regalat el seu tiet després de fer un experiments casolans durant el dinar de Nadal.

Els Mossos també els acusaven de seguir el recorregut d'un mapa en el que hi hauria marcat el possible recorregut de la manifestació prevista pel Dia del Treballador. Aquesta acusació ha quedat descartada pel jutge en considerar que no quedava acreditat que “coincidís amb el previst per una manifestació que es faria l'1 de maig del 2013”.

Etiquetas
stats