Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Absolts els sis encausats per les mobilitzacions contra el pla Caufec

Tres activistes penjats de la torre d'Esplugues, en contra del pla Caufec.

Pau Rodríguez

Barcelona —

Els sis activistes encausats per les protestes contra el pla Caufec han quedat tots absolts. Ni agressions a agents de la policia, ni actes vandàlics, ni desobediència, el jutge ha deixat constància que “no queda acreditat” que cap dels imputats participessin d'aquests fets, pels quals la fiscalia sol·licitava entre dos i tres de presó.

Els atestats policials assenyalaven els sis acusats per haver participat suposadament en uns altercats que van tenir lloc a Esplugues de Llobregat el 6 d'octubre del 2007, en una multitudinària manifestació en contra del projecte d'urbanització Porta Barcelona que va dur els activistes a irrompre en el recinte d'obres, a la falda de Collserola.

Però el jutjat número 27 de Barcelona considera que els testimonis dels agents no acrediten que els activistes protagonitzessin els fets. De fet, els mateixos encausats denunciaven que han estat “caps de turc d'un procés de repressió” contra aquelles protestes, perquè a tots sis se'ls acusava dels mateixos fets sense individualitzar-los en cada cas.

La sentència absolutòria tanca un cas que arranca ara fa set anys. “Estem molt contents i ho celebrarem, però fa ràbia que haguem passat set anys d'angoixa per només tres dies de judici -a finals d'aquest octubre- i que el jutge desacreti totes les declaracions dels mossos”, valora en Jose, un dels acusats ara absolt. Durant la vista la majoria dels testimonis van desacreditar la versió policial, i inclús els propis agents no van ser capaços d'identificar els acusats.

En tot moment els imputats han considerat que aquest procés judicial ha estat “una campanya repressiva”, i en els últims mesos han organitzat concentracions a través de la plataforma Ni Muts Ni a la Gàbia.

De tota manera, el pas per la justícia de l'oposició al Pla Caufec no s'acaba avui. Queda una altra causa pendent, que afecta precisament a cinc dels sis activistes absolts aquest dimarts. En aquest cas se'ls demana etre un any i mig i tres anys de presó per uns incidents en irrompre en un ple de l'Ajuntament d'Esplugues l'any 2009.

Etiquetas
stats