Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Constitucional avisa Puigdemont i els consellers que han d'“impedir” el pla sobiranista

Consellers del Govern amb l'escrit del TC

Agències

Barcelona —

El president català, Carles Puigdemont, i els consellers del Govern ja han rebut l'advertència del Tribunal Constitucional, que els avisa “del deure d'impedir” qualsevol iniciativa relacionada amb resolucions parlamentàries suspeses sobre el procés sobiranista i els adverteix de possibles conseqüències “penals” .

Funcionaris judicials han lliurat la notificació a Puigdemont al seu despatx del Parlament passades les 12 del migdia, escena que ha penjat el president al seu compte de Twitter.

La resta de consellers també ha rebut la notificació, que alguns han exhibit dins de l'hemicicle, entre aplaudiments dels diputats sobiranistes, i altres l'han mostrada als reporters gràfics als passadissos de la Cambra.

L'escrit, procedent del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), notifica la resolució del TC del 13 de desembre passat sobre l'incident d'execució de sentències del propi Constitucional contra les iniciatives independentistes del Parlament.

I afegeix: “L'adverteixo del deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada, així com de les eventuals responsabilitats en què pugui incórrer, inclosa la penal, en cas d'incompliment del que ha ordenat aquell tribunal –el TC–”.

El Parlament dóna suport a Forcadell

D'altra banda, el Parlament, amb els vots a favor dels grups de Junts pel Sí, CUP i Catalunya Sí Que es Pot, ha aprovat aquest dimecres una proposta de resolució en defensa de la “llibertat d'expressió” i de “suport ple” la presidenta de la Cambra, Carme Forcadell, investigada per desobeir el Tribunal Constitucional i prevaricació.

La proposta aprovada deixa clar que el Parlament considera que la imputació penal de Forcadell, la Mesa de la Cambra i qualsevol diputat és una “vulneració de la inviolabilitat parlamentària” i que “criminalitzar” l'activitat parlamentària és una “greu amenaça a la democràcia”.

Etiquetas
stats