eldiario.es

Menú

El número dos de Cultura abandona la Generalitat quinze dies després del seu nomenament

Relleu a tota la cúpula de la conselleria d'Ensenyament per afrontar l'1-O

- PUBLICIDAD -
Puiugdemont, en una reunión de Govern

Puiugdemont i Junqueras, en una reunió de Govern SANDRA LÁZARO

Nou relleu a la Generalitat després de la crisi de Govern. El secretari general de la conselleria de Cultura, Xavier Gibert, ha abandonat el càrrec només quinze dies després del seu nomenament. La seva substituta serà Maria Dolors Portús, exgerent dels serveis de Cultura de la Diputació de Barcelona. Malgrat les preguntes dels periodistes, el conseller de Presidència, Jordi Turull, no ha aclarit si Gibert ha estat cessat o ha dimitit. "És una cosa que queda entre ell i el conseller", ha dit Turull.

Gibert, que ja havia ostentat càrrecs de responsabilitat en els governs de Pujol i de Mas, era número dos de Cultura des del passat 11 de juny, després del canvi de carteres motivat pel cessament de l' exconseller Jordi Baiget, pel qual Lluís Puig va assumir la cartera de Cultura i Santi Vila va passar a Empresa.

Amb la de Gibert, la Generalitat de Catalunya ha registrat en els últims tres mesos una vintena de canvis, en forma de relleus, cessaments o dimissions, entre el govern i alts càrrecs de l'administració, en el seu procés cap al referèndum independentista que pretén celebrar el pròxim 1 d'octubre.

La reestructuració més nombrosa s'ha dut a terme a la cúpula dels Mossos d'Esquadra i a la conselleria d'Ensenyament, dues àrees clau de cara al referèndum. Així, han deixat el seu càrrec el conseller d'Interior, Jordi Jané; el cap dels Mossos, Albert Batlle; i el del 112, Federic Aran. Han pres el relleu dels dos primers Joaquim Forn i Pere Soler.

En el cas de la conselleria d'Ensenyament, a més de l'anterior consellera, Meritxell Ruiz, la crisi ha arribat a la cúpula del departament. Han cessat del seu càrrec la número dos i el número tres del departament. Aquest dimarts han estat nomenats els seus substituts: Lluís Baulenas serà el nou secretari general del departament; Joan Mateo, el secretari de polítiques educatives; i Antoni Massegú, el nou director general de centres públics.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha