Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'exconseller Joaquim Nadal abandona l'Executiva del PSC de Girona juntament amb nou crítics més

Joaquim Nadal, fins ara president de la federació del PSC.

Europa Press

Girona —

L'exconseller d'Obres Públiques de la Generalitat i exportaveu del PSC al Parlament Joaquim Nadal ha presentat la dimissió com a president de la Federació del PSC a Girona davant el primer secretari provincial, Juli Fernàndez, lliurant-li una carta en mà, segons han informat a Europa Press fonts de la direcció socialista gironina.

Les mateixes fonts han vinculat aquesta renúncia, que va tenir lloc diumenge i s'ha conegut avui, a la d'altres nou membres de l'Executiva de la Federació socialista a Girona, que han presentat aquest dimarts la seva dimissió en considerar que el PSC ha de ser majoritari a Catalunya i donar suport al dret a decidir.

Segons la direcció del PSC a Girona, un de les finalitats d'aquestes deu renúncies és evitar la convocatòria d'eleccions primàries -que es preveien celebrar abans de l'estiu- per elegir el candidat a l'Alcaldia de Girona.

Dos dels membres de l'Executiva que han dimitit aquest dimarts (Pia Bosch -portaveu socialista a l'Ajuntament de Girona- i Manel Nadal) han explicat que renuncien encara que no es donen de baixa del PSC, perquè “no té sentit que el partit no construeixi una alternativa d'esquerres”.

L'Executiva es va formar el 2012: des de llavors l'han deixat 19 de les 33 que la conformen -9 aquest dimarts, a més de Nadal, i altres nou en els últims mesos-, de manera que els que acaben de renunciar veuen indispensable un congrés extraordinari del partit a Girona. Els estatuts preveuen que si dimiteixen més d'un 50% dels seus membres s'ha de convocar un congrés en el termini de 60 dies.

Etiquetas
stats