Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

L'Audiència de Barcelona ordena l'ingrés immediat a presó dels condemnats pel cas Pallerols

Fidel Pallerols, a la sortida de l'Audiència.

elDiario.es Catalunya

Barcelona —

Dos dels condemnats pel cas Pallerols, una trama de desviament de subvencions europees cap a Unió Democràtica, hauran d'ingressar finalment a la presó. L'Audiència de Barcelona ha dictat l'entrada voluntària i immediata a la presó -sota ordre de recerca i captura- de l'empresari andorrà Fidel Pallerols i l'exsecretari d'Organització d'Unió, Vicenç Gavaldà, després que el Consell de Ministres del 21 de març descartés acceptar seva petició d'indult, l'última carta que els quedava. Tots dos estaven condemnats a set mesos de presó per desviació de fons públics per a cursos de formació d'aturats entre 1994 i 1999.

Qui de moment no haurà d'ingressar a la presó, segons han informat fonts de l'Audiència de Barcelona a Efe, és el tercer condemnat pel cas Pallerols, Lluís Gavaldà, germà de Vicenç i llavors director general d'Ocupació a la Generalitat. Sobre ell pesa una condemna d'un any i mig de presó, però la seva petició d'indult encara està en tràmit.

Després de la sentència de conformitat pactada amb el fiscal el 9 d'abril del 2013, que reduïa les condemnes a menys de dos anys de presó, Pallerols i els germans Gavaldà esperaven poder evitar el seu ingrés a la presó, ja que la llei permet suspendre'l si la condemna és inferior a dos anys i els afectats no tenen antecedents. Però l'Audiència va rebutjar concedir-los aquest benefici, així com substituir la presó per una multa, de manera que als tres condemnats només els va quedar l'esperança de l'indult, que ha estat recentment descartada.

Sortejar el seu pas per la presó era un dels principals objectius del pacte al qual van arribar defensa i acusació i que va evitar in extremis la celebració del judici. Després d'aquell acord, Unió es va comprometre a tornar, juntament amb la resta de processats, els 388.000 euros desviats com a mínim dels fons europeus per a cursos de formació d'aturats. D'aquesta manera, el segon partit de la coalició CiU va esdevenir la primera formació de la història judicial espanyola que torna els diners defraudats a l'Administració pública.

Etiquetas
stats